PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Tuesday, October 2, 2012

PART 2: PERSIAPAN MAJLIS BERTUNANG


Sihat ke semua??? Semoga semuanya sihat dan dibawah keredhaan ALLAH S.W.T hendaknya...aminnn... 

Hari sabtu lepas gi interview kat Ipoh...maklum le bila bakal suami bekerja di Perak, kita yg bekerja di Kuala Lumpur ni kene la cari keje lain kat Perak tu...tapi payah sgt nak dapat keje yg sesuai...tapi tak ape...semua tu dibawah kuasaan ALLAH...kalau ade rezeki,ade la...tak perlu risau... ^_^

Lepas abih interview yg ditemani adik kecik saya dan encik bakal tunang saya tu, kitorang gi cari baju nikah...Pencarian bermula dari Nagoya, Greentown Mall, Ipoh... ade berkenan dua jenis kain satin & lace...tapi untuk lelaki plak tak ada...lama jgk belek-belek kain kat situ...

Setelah puas hati membelek, encik bakal tunang ajak gi Jakel plak...amboiii, kalo masuk Jakel mmg rambang mata la kan...hehehe... tapi Jakel Ipoh tak sebesar Jakel KL la kan...pusing pusing pusing pusing last2 tersangkut dengan satin silk warne soft purple dan lace warne silver... yg ni kak sales girl tu yg pilih...encik bakal tunang minta sampin skali tp yg kak sales girl tu bawak sampin putin silver,so encik bakal tunang yg mmg cerewet tu kate tak matching...die nak lace saya warne putih silver jgk...kak sales girl tu pon gi la amik...baru la encik bakal tunang tu puas hati...sebab dia yang bayar smue so saya tak komen ape2 la...walaupon dalam hati saya cakap TAK SUKE!!! hehehe...encik bakal tunang nego2 harga dgn kak sales girl tu...saya hanya menyepikan diri...encik bakal tunang memang pandai bab2 nego ni...

Kain Satin Vietnam ni 1 meter RM25, kain lace 1 meter RM250...punya la mahal...terkezut sgt bila encik bakal tunang nak jgk walaupon over budget...sampin plak RM89...disebabkan ada package 9meter satin & 2meter lace = RM490.. encik bakal tunang pon excited la...die nego nego nego nego...at last, dapat 9meter satin, 2meter lace & samping =RM450... walaupon sampin tak masuk package tp encik bakal tunang nak jgk sampin tu murah murah murahhhhhhh lagi...hehehe...masa nak gi bayar, kak sales girl tu cakap pada saya "bakal suami adik ni cerewet tapi die pandai bab2 ni...untung dapat lelaki mcm ni"... saya senyum jela... ^_^

Syukur Alhamdulillah dah settle beli kain baju nikah & sampin... Tinggal songkok, coklat, buah, kuih, & kek... Senarai barang hantaran bertunang saya boleh refer kat SINI... Saya bertunang simple2 je... baju bertunang pon pakai baju raya tahun ni...sebab saya kan baru kerja, duit pon tak sempat kumpul lagi...segala barang hantaran semua encik bakal tunang yg sponsor... syukur ALHAMDULILLAH sebab ALLAH temukan saya dengan lelaki yg baik mcm dia... ^_^

GOODIES BAG... emmmm mungkin saya bagi dadih buatan sendiri je...

credit: Secubit Garam Nor 67 
Then tampal la sticker chomel yang saya dah design ni...



Encik bakal tunang suka yang first... saya suke semua sebab saya yang buat kan...hehehe...

Kalau ada sape-sape yang nak template kosong tinggal kan email ye...nanti saya send... ^_^



~BERSAMBUNG~




KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

6 comments:

shu said...

sy nk template kosong blh :)

violetpulpa_gurlz@yahoo.com.my

cik anna jamu susuk dara said...

Boleh...insyaAllah malam ni saya send kat email shu ye... ^_^

Anonymous said...

Ade simpan lagi tak template kosong? Sy nak boleh?

harzila_suhez@yahoo.com

Anonymous said...

saya nk tmplate kosong gak...
email sy khairuldali@yahoo.com.my

Unknown said...

sya nak juga..
email sya.
nana_zoro92@yahoo.com
tq

Unknown said...

sya nak juga..
email sya.
nana_zoro92@yahoo.com
tq

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA