PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Friday, November 30, 2012

KELIRU KELIRU KELIRU...HELP!!


Hai olllsss...sihat ke pon???

Cik Anna penin pikir tema wedding... (walaupon berkurun lagi...010613) Encik Zack mungkin akan ke bandung minggu depan...ada trip...Cik Anna nak ikut... T___T nak shoping kain byk2...tapi tak boleh... T__T 

So, Cik Anna nak senaraikan segala kain2 yg Cik Anna nak beli dan berharap dia boleh belikan...huhuhuhu... (sy percaya kat awk zack...) Tapiiii....Cik Anna tak tau apa2 pasal kain...tadi jelajah la blog2 org dah kawen...tenguk baju dorg cantik2....nak buat macam tu...yang Cik Anna tau dan dah tanya kat tailor, dress yg Cik Anna nak tu kene guna kain chiffon silk 18meter, satin 4meter... Tapiiiii...Cik Anna nak buat design macam ni....

(Sumber: Last Minute Girl)

Cantik kan????bahagian atas tu guna kain Brokat...apakah kain Brokat ni???hapah tak tau... sedih...so dah buat research...kain Brokat ni mcm kain lace juga...pattern nye la...tgk ni...


Kat Indonesia mmg superb la kain2 mcm ni kan...dan Cik Anna teruja nak beli untuk buat dress yg 100% diselaputi kain Brokat ni...dalam nye lapik satin la...comel nye...Masalah skrang Cik Anna nak minta pendapat uolllsss la...

1. Dress Cik Anna warne tiffany blue...so uoollss rasa warne apa yg sesuai untuk Brokat tu???
2. Dress Cik Anna warne Dusty Pink, sesuai tak buat beading warne green turquoise??? 


HELP HELP HELP!!!!!! (kalo omputih baca entri Cik Anna ni kompom help tu je yg dia paham..)

Thanks uoolllsss... ^_______^




KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Thursday, November 29, 2012

MEMBEBEL TENTANG KESIHATAN DALAMAN & LUARAN


~Banyak betul org jual produk kecantikan ye...dan banyak juga org yg tak puas hati sebab tak berkesan...hehehe...bila nak cantik, semua org jadi tak sabar...pakai apa2 pon kene ade DISIPLIN..kesan berbeza mengikut jenis org...kalo org malas, kesan pon malas...kalo org rajin, kesan pon rajin...^_^

Nak cantik kene la rajin...macam Cik Anna, Cik Anna memang pemalas...beli mcm2 obat sbb nak cantik...tapi mkn xmo...terperuk la obat2 tu...hahaha...Cik Anna amalkan vitamin B, C, E dan jamu...utk luaran Cik Anna guna Aura Maya... Alhamdulillah so far ok la...

Ok...nak cantik luaran kene mula dgn dalaman... Supplement penting untuk kita.. Vitamin C, Vitamin E, Vitamin B, Collagen, semua kene makan... Lepas tu baru la tambah dgn produk luaran macam pencuci muka, krim2, serum, apa2 jela...jangan lupa buat masker sendiri guna tomato ke, timun ke, putih telur ke...kreatif dan rajin tu penting...

Cik Anna sgt suka buat masker tomato...mudah je...hancur2kan tomato, letak beberapa titis limau kasturi/limau nipis...gaul2 sebati...tempek kt muka...lantak korang la nak buat berapa kali sehari pon...Cik Anna buat sebelum tido je...

Dannnn!!!!! cantik2 juga...cik bunga tu kene jaga juga... wehh mana ade org cantik muka, cik bunga tu busyuk...geli kot nak dekat... Maka, rajin2 la cuci cik bunga tu...kalo rasa syg duit nak beli Feminine Wash, sila la google cara buat pencuci sendiri... penting tau kebersihan cik bunga ni...tak ade ganti kalo dh rosak...mula dari sekarang...!!!!!!! jangan MALAS!!!!!!!! setan pon rajin tau...rajin hasut kita tanpa henti...kalo uollss malas, malu kat setan... :p 

OK...pape pon yakin dengan ALLAH, bukan dengan produk... InsyaALLAH...sekian..~ 



^_________^


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Segmen Bloglist Disember Ice Princess



JOM JOINNN!!!!! SILA KLIK BANNER YG CUTE TU YE...

aku sedang mencari-cari 20 orang blogger terpantas untuk disumbat masuk ke dalam lori dan dibawa lari ke bangladesh ke dalam bloglist disember aku..

kelebihan :
1- akan diblogwalking setiap kali aku online..
2- dipromote bukan sahaja di fanpage facebook, malah juga di google plus..
3- semua peserta yang terlibat akan direview walaupun tidak berjaya menjadi ahli bloglist aku :)

syarat :
buat satu entry dan letak banner kat atas ke dalam entry tersebut..
kemudian, linkkan ke entry ini.
sesudah itu, copy link entry dan paste kat bahagian komen SAHAJA!..


MUDAH JE KAN SYARAT2 NYE...SO APA LAGI...JOM!!!!!





KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Wednesday, November 28, 2012

1st Giveaway by Sweet Freezer 2012



GIVEAWAY....jom la join ramai2...hadiah misteri menanti anda tau...tarikh tutup 8/12/12

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Jadi 'pengikut / follower' blog Sweet Freezer {wajib}
2. buat entri ringkas mengenai giveaway ini
3.Link kan banner d atas ke blog ini {wajib}
4. Letakkan juga banner d atas d side bar blog anda
5. TAG 3 orang rakan blogger anda utk join giveaway ini {wajib}
6. Lastly tinggalkan link entri anda serta nama & EMAIL d ruangan 'ulasan'

*TARIKH TUTUP: TEPAT 12am pada 8 Dis 2012

3 orang peserta bertuah akan menerima hadiah misteri
{ mari ramai2 memeriahkan GA ini }
pemenang akan di pilih secara random
so Good Luck!!!

Cik Anna tag 3 org yg comel2 ni...

Harap Cik Anna bertuah... ^_______^


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

REVIEW: MAJLIS PERTUNANGAN A&Z

ALHAMDULILLAH....itu je yg mampu dilafazkan...syukur sgt2 semua berjalan dengan lancar...TQ ALLAH...

24/11/2012....11pagi....

Seawal jam 6pagi Cik Anna dah bangun...(tak awal pon...=.=) Cik Anna tak benti2 menenangkan hati yg gundah gulana...sebab barang2 hantaran tak siap gubah lagi...tolong mak kemas2 apa yg patut...Dengan baju, tudung, veil tak ber'iron' lagi...memang steady la Cik Anna...hehehe... Masa sgt pantas berputar kan...Cik Anna ase sekejap je dah pukul 9 pagi...kawan Cik Anna yg  gubah barang hantaran tak datang2 lagi...Mak dah membebel tak hengat punya...

tut tut tut...(bunyi sms) 

"anna, aku dtg lambat sikit...pkul 10 aku smpai...nak g kg gajah anto student"

APA!!!!!!!! mati la macam ni....Cik Anna dah garu2 kepala tau...majlis mula pukul 11...kawan Cik Anna tu nak dtg pukul 10 plak...jiran tetangga dah tanya2 mana brg2 hantaran, knp Cik Anna tak mekap2 lg...Cik Anna memang rungsing dah...last2 Cik Anna mekap sendiri...hasilnye..... BURUK... hahahaha...naseb ada kakak yg memang terer mekap...dia tempek blusher skit, eyeliner sikit, lisptik skit...jadi la mcm ni...

(lipstik yg memang pucat ye...mcm anjolina jolis kn... ;p)

(bersama big girl Damia...)


Pukul 10.30 baru kawan Cik Anna tu sampai...Dia siap kn barang hantaran dengan bantuan jiran2 tetangga Cik Anna yg memang nye kreatif...

(11 dulang dari pihak Cik Anna)


Dari 7 dulang, jadi 9 dulang, last2 11 dulang dari belah Cik Anna tau...hehehe....ramai yg sponsor... Alhamdulillah...murah rezeki mereka...amiiinn...

Tengah sedap2 posing2 dlm bilik sementara makcik2 tu siapkan hantaran, tetiba dengar kecoh kat luar...upenye pihak laki nak masuk sarung cincin...eh eh...kelam kabut le tuan tanah kedaun...mana tak nye...barang hantaran tak siap lagi...

(bersama hakeem...si comel yg menghibur hati...)

Tengah kelam2 tu, mak jadi penyelamat...mak ckp "TUNGGU DULU"...(yela kot) heheheh...sempat la makcik2 tu siapkan hantaran dan angkut ke lua...

(nampak tu cameraman Encik Zack tertonggeng2..^_^)

Dannnn...bermula episod baru dalam hidup Cik Anna...sesi sarung menyarung cincin pon bermula... macam2 rasa ada tau...sedih, gembira, takut, eh macam2 ala...^_^ Cik Anna tak pernah terpikir langsung ada org sudi meminang Cik Anna tau...

(sesi menyarung cincin....^_^)


(hari ni paling banyak kiss yg Cik Anna dapat... ^_^)

(makcik kepada Encik Zack...sgt baik...^_^)

(tgn tu disitu krn makcik yg suruh letak situ...Cik Anna sgt kayu bab2 posing)

OWH YE....oleh kerana Cik Anna ni melangkah bendul...so bendul yg dilangkah itu mendapat gelang tangan....hehehehe...TQ Encik Zack yg baik hati...sanggup berkorban apa saje asal dapat kawen... ;p

(tak tau la berapa riban gelang ni...yg pasti lagi mahal dr cincin Cik Anna)

(bersama si pemilik gelang...)

Alhamdulillah semua selesai.....sesi bergambar bermula...tetapi maaf...tak ada gambar Cik Anna bersama Encik Zack...^_^ tggu ms kawen nnti je...


(Cik Anna byk makan leher ayam..tu yg ambar kepala senget2...;p)

(amboiii...nak jgk tunjuk veil...gigih kot membuat...puas hati la usaha sendiri... ;p

(bersama kuaga Encik Zack...)

(semua tak ready lg...hehe...Cik Anna dh tak mampu nak senyum...=.=)

(jiran2 yg byk membantu...yg tudung pink baju pink tu bini abg Cik Anna)


(BFF...tudung purple tu ita...bakal pengapit Cik Anna)

(tudung auuummm tu Mass...kwn yg gubah hantaran Cik Anna)

(ni dia Buah Hati Cik Anna dunia & Akhirat...)

(Mak...)

(kawan2 adik Cik Anna...nak jugak tgkp gambar...hehe)

(dari kiri: Kak Anjang, Cik Anna, Kokde & Maksu...)

(bersama maksu...adik mak...ade iras2 tak???)



(hakeem geram dgn HB Cik Anna...abis di kopek2 nye...)

(candid: Cik Anna membetulkan kembali HB yg dikopek oleh hakeem td...hehe)

LAST BUT NOT LEAST....

(cincin Cik Anna...)


SEMUA GAMBAR2 NI DARI CAMERA KAKAK CIK ANNA...TUNGGU GAMBAR DARI CAMERAMAN MINGGU DEPAN YE...TAK SABAR NAK TENGOK...HEHEHE... ^_____^

~BERSAMBUNG~






KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Wednesday, November 21, 2012

~3 HARI LAGI...TAPI DAH JATUH SAKIT~

Apa kabo semua???Cik Anna doakan semua sihat dan sentiase didalam redha ALLAH SWT ye...
Cik Anna juga yg tak sehat...tp Alhamdulillah...sakit macam mana pon Cik Anna, tak sama sakit yg saudara kita di GAZA rasai...kawan2 doakanlah supaya mereka tabah dan kuat menghadapi ujian dari ALLAH...
Esok Cik Anna balik kampung...tiket dah beli...hari sabtu majlis Cik Anna...doakan Cik Anna cepat sihat ye...
DIGI...RM10 macam2 boleh dapat... JOM TUKAR KE DIGI PREPAID SMART PLAN... KLIK SINI


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Giveaway Craftmerahjambu 2012

JOM JOIN GA NI.....
TAMAT PADA 2/12/12

















Jom buat duit dengan KLIK SINI... ^_^ 


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Monday, November 19, 2012

" Gergous Giveaway By Nurul Ezatee "



YEAAA...GA lagi...kali ni dari Nurul Ezatee...sape nak join boleh klik banner di atas...Hadiah2 menarik ditawarkan....so JOM cuba naseb...ewahhh...hehehe...

KOMEN CIK ANNA....

Memula masuk blog awak, kate dlm hati "alahai cute nyeee" lepas tu BW jap sebelum baca entri GA...Cik Anna palingggg suke cursor awk...bermain2 sekejap dgn cursor tersebut... (erk...blh ajar mcm mn nk buat cursor tersebut x??? ^_^) Kemudian Cik Anna melawat sidebar awk...ok memang cute habis...palinggg penting, blog awak sgt friendly...tak serabut nak cari mana itu mana ini...GUD JOB... ^_^

Sekian....


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

B2B CONTEST FARIZATIE & AAWD





 

Hai B2B semua....contest lagiiii...JOM JOIN....KLIK BANNER TU YE... ^_^

 TEMA NIKAH = PURPLE


Purple ni Encik Zack yg pilih...kitorg plan nak warne baby blue...tapi sampai je Jakel, rambang mata tgk banyak sangat warne smpai kami lupe warne tema kami baby blue...tapi...Encik Zack suke sgt tgk Cik Anna pakai purple,die kate nampak ayu (kembang semangkuk kene puji.. :p) so Cik Anna dgn senang hati la setuju dgn warne purple...

TEMA BERSANDING = PEACH
  

Yang ni Cik Anna memang minat sgt dari dulu2...tapi Cik Anna tak pernah ade baju atau tudung atau ape2 barang warne peach...sbb Cik Anna ni dayang senandung sikit so takut nak pkai warne lembut...tapi sekarang, Cik Anna nak cube dan beranikan diri pakai warne lembut...sejuk mata memandang...

TEMA BERTANDANG = TIFFANY BLUE  .


Encik Zack mmg addicted dgn blue..tapi Cik Anna cakap kite amik la blue yg moden skit...so Tiffany Blue la...hehehe...Encik Zack pon setuju...dia cakap warne lembut je...

Maka...terjadi la template tak seberapa ni...TQ Google...hehehe..


~SEKIAN~

 
 


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Thursday, November 15, 2012

8 HARI LAGI....teetttttt...(jantung terbenti)


Salam Maal Hijrah sahabat...apa hijrah yg kita akan lakukan pada tahun baru ni??? Hijrah tak semestinya pindah randah, boleh juga hijrah pada yg kurang baik kepada lebih baik... AZAM BARU TAU... ^_^ InsyaALLAH....

Cepat betul masa berlalu kan....dah masuk tahun baru...Cik Anna ada 8 hari lagi untuk persiapan...rasa nak gugur jantung...hihihi...tapi Alhamdulillah semua masih terkawal...semalam bincang dengan mak pasal majlis ni...tanya tentang katering, khemah apa semua...tetibe masuk bab nikah...soalan mak, dah g kursus kawen ke?? owh my gucci....(erk =.=) Mana Cik Anna g lg...hehehe...nanti2 jela...kan suke wat keje last minit...hehehe...

Cik Anna tak nak bebel panjang... untuk tatapan B2B yg dikasihi...meh baca perbualan Imam Syafie bersama Isterinya....

Ketika isteri Imam Syafie bertanya pada Imam Syafie adakah kau mencintaiku?

Imam Syafie: demi ALLAH tidak ada yang lain yang aku cinta melainkan engkau

isteri: tetapi adakah kau mencintai ALLAH?

Imam Syafie: ye aku juga mencintai ALLAH..

isteri: mana mungkin seorang lelaki ada dua cinta?

Imam Syafie: kerna cintaku pada tuhan ku.. aku cintakan kamu.. kerana tuhan 

itu pencipta.. kerana engkau yang dicipta.. ku cinta tuhan ku juga ku cinta apa 

yang diciptanya...


Kesimpulannya....Cintailah sesiapa pon kerana 

ALLAH 
TA'ALA....


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA