PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Sunday, November 11, 2012

D.I.Y : CARA-CARA BUAT BUNGA DARI KAIN



APA KABO SEMUA??? CIK ANNA HARAP SEMUA DIBAWAH LINDUNGAN DAN RAHMAT ALLAH S.W.T... AMIIIN...
OK...hari ni Cik Anna nak share cara-cara buat bunga kain macam ni....
(maaf lantai tu sepah gilaaaa...hehehe...)

Senang sgt2 buat bunga ni...comel kan????bunga ni sesuai utk letak kat 

VEIL


Cincin

(credit: Glue gun Crafts)


Hand Bouquet, dan macammmmm2 lagi tau...

JOM BELAJAR SAME...

Bahan-bahan:

  • Kain Chiffon/ Organza
  • Gunting
  • Apa2 bentuk bulat
  • Lilin
  • Pearl
Cara-cara:

  • Potong kain menjadi bentuk bulat yang pelbagai saiz..
(Cik Anna buat 7 saiz)

  • Bakar keliling kain... Hati2 masa bakar sebab kalo silap bakar, nnti kain tu merekah...bakar sipi2 je ye...
(sorry T_T gambar tonggang terbalik)

(ni yg dah dibakar)

(tu die perbezaan yg dh bakar & belum bakar)

  • Kemudian susun la ikut besar hingga kecil
(susun macam ni ye...)

  • last sekali jahit la pearl ikut kreativiti..

(comel kan????)

SIAP...senang je kan....paham ke pon??? kalo tak paham boleh tanya Cik Anna ye... nak suh Cik Anna buat kan pon boleh... ^_^


GUD LUCK...

(Veil Cik Anna... baru 50% siap...hehehe)















KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

11 comments:

khadijah said...

senang je rupenye nak buat.. nanti dija try.. cik ana boleh tak dija bagi suggestion for ur veil, kalau cik ana buat dua kombinasi colour mesti lagi menyerlah, sebab nampak colour dia senada je, cik ana boleh tambah lagi dengan colour lain mungkin :)

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@khadijah

TQ dija..mmg senang je nak buat...TQ bg suggestion...mmg cadang nk buat kombinasi warne tp lain plak yg jd...hehehe...x naik warne nye kan dija..huhu... ^_^

nunu's said...

hye...new here

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@nunu's

Hai nunu... ^_^

Anonymous said...

tau tak buat bantal ros untuk hiasan pelamin dr kain organza tu...

Hoshi Akemi said...

bleh try la pasni..nmpak sng tp bila sy buat,konpem jd benda lain nnt..hehehee

nur said...

tq sbb share,,cantik sangat=)

Anonymous said...

Cantik..nk try lh..thanks! o_O

Frutania Industry Sdn Bhd said...

tq puan ana ^^ hihi nnty follow sini balik ea
http://akiraryuhannastory.blogspot.com/

Anonymous said...

Awk yg awk pkai ni organza or chiffon?kalu kain kite chiffon, so kte pkai chiffon la ea?

Anna Zack said...

Sy pakai kain chiffon...aah kalo guna kain chiffon, bunga kain chiffon la..

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA