PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Thursday, November 8, 2012

D.I.Y : PEARL HAND BOUQUET


Semua sihat ke?? Cik Anna harap semua sihat dah dibawah rahmat ALLAH S.W.T... Amiiin...

Entri kali ni Cik Anna nak sembang pasal Pearl Hand Bouquet...entri yg lepas-lepas Cik Anna plan nak buat veil kan.. (DISINI) Tapi lain plak yg Cik Anna buat... ^_^

Hari Khamis minggu lepas (1/11/12) Cik Anna berangan-angan buat Veil sendiri...dengan semangat nye Cik Anna gi beli Pearl...kebetulan tempat keje Cik Anna dengan kedai jual Pearl tu sangat la dekat...so Cik Anna borong la...Over-excited punya pasal, Cik Anna beli lebih 2ribu butir Pearl tau...

Cik Anna terus cari cara-cara nak buat Pearl Hand Bouquet (DISINI) ALHAMDULILLAH cara nak buat nye tersangat la senang...hehehe...tapi sakit2 la jari memutar dawai tu...kebetulan ari jumaat lepas waktu kerja Cik Anna balik kampung....abah baru lepas operation...so Cik Anna nak jaga abah kat hospital...dapat la tido semalaman kat hospital...bestttt...hehehe... 

(pesanan ikhlas: sesapa yg masih ada mak ayah tu, amik la peluang ni untuk jaga mereka...bila lagi kita nak balas jasa baik mereka besarkan kita...jangan abaikan mereka...mereka manusia paling MULIA kat dunia ni tau...)

So Cik Anna balik naik bas pukul 9 malam...saje amik lewat sebab nak jalan-jalan kat Jalan TAR...nak cari kain Chiffon... Cik Anna sampai kat kampung pukul 12.30 tau...macam besa la bas delay...bengang gila...nasib baik ada untie yg sangat2 kelaka masa kat bas station tu...borak-borak ngn dia...macam2 dia nasihat...huhuhu...

Sampai kampung adik Cik Anna amik dan terus bawak g hospital...walaupon dah tak leh melawat tapi Cik Anna nak g juga sebab abah Cik Anna nak jumpa Cik Anna malam tu jgk...buat riso je tau...ngt kan apa la...upenye abah nak Cik Anna jaga dia...huhuhu...So tido la Cik Anna di hospital....pagi tu, Cik Anna call encik bakal tunang, tanya kat dia nak datang melawat abah tak, dia cakap lepas dia kemas2 umah, dia datamg la...Cik Anna amik kesempatan itu, suruh dia belikan dawai saiz 26 untuk Pearl HB...hehhee..Cik Anna lupa beli...dia beli 10bungkus tau... =.=!

So bermula la proses membuat Pearl HB ni...dengan bantuan adik kecik Cik Anna, dapat la siapkan sebanyak 300butir Pearl...adik kecik Cik Anna merungut-rungut jari sakit...hehehe...Cik Anna janji nak belanja dia tengok wayang cite TWILIGHT... amboii happy la dia... ^_^

Ini dia PEARL HB Cik Anna yang tak siap lagi,,,

(nak letak light grey tengah2...tapi macam serabut la..)

(seriously mmg gigih la buat riben ni...)

(nampak tu kain bulat2 tu...hehehe...next D.I.Y)

(riben ter"over" uollsss...)

OK MASALAH YG CIK ANNA HADAPI:

Cik Anna buat pemegang guna Polisterin, Cik Anna gam guna tape la.... makanya, bila nak balut pemegang tu dengan reben, tak mau lekat!!!!! dah guna gam uhu, gam gajah, semua tak mau!!!! T__T

TOLONNNNN...


~BERSAMBUNG~


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

4 comments:

chil&zam said...

salam ana..salam perkenalan..me b2b 2013juge..

sy ada solution untuk pemegang tu..pilih la mana satu yg sesuai

1) klo ana nk guna reben, ana lekatkan double sided tape tu pada riben dlu then bru pelan2 balut pd polistrin tu..

2) remove polistrin tu, gantikan dgn balutkan surat khabar, setebal yg ana mahukan, kemudian reben yg sudah dilekatkan dgn double sided tape tu, lilit perlahan2 pada permukkan balutan surat khabar td..

sekian..harap membantu ! :)


*http://tweetof2hearts.blogspot.com/

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

hai...salam perkenalan... TQ untuk kedua2 idea bernas...tak terpikir langsung sbb frust..huhuhu.. ^_^ sy akan cuba idea pertama... TQ so much.. dah follow awk tau..

khadijah said...

baru follow cik ana, free nanti singgah la blog dija, salam kenal, dija pun nak buat hb guna pearl la, rase macam cantik je :)

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@khadijah

TQ dija...mmg cantik pearl HB tau..tp nak buatnye mmg kene gigih la..hehehe.. salam perkenalan... ^_^

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA