PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Tuesday, November 6, 2012

D.I.Y : CARA-CARA BUAT PEARL HAND BOUQUET

 
 
APA KABO ORG KAMPUNG???? hehehe...semoga semuanya sihat dan dibawah rahmat ALLAH S.W.T
 
Ingat tak entri yg lepas2 Cik Anna nak buat veil kan (DISINI)??? sekarang Cik Anna dalam proses membuat veil...30% dah siap...hehehe...nanti Cik Anna cerita ye...
 
Entri kali ni  Cik Anna nak buat Pearl Hand Bouquet plak...amboiiii Cik Anna ni makin banyak plak planning nye... :p apa boleh buat...geram tgk B2B semua D.I.Y macam2...Cik Anna pon nak cuba...alang2 nak buat majlis ni kan...bila lagi nak try... So masa Cik Anna beli Pearl untuk buat veil tu, Cik Anna terbeli lebih sampai dekat 2ribu butir Pearl tau...over gila kan...So Cik Anna buat la Pear HB ni...nak tau cara2 buat nye??? meh Cik Anna ajarkan ye... ^_^
Bahan-bahan:
1. Pearl 8mm
2. Dawai saiz 26
3. Satin Ribbon 2inci
4. Polisterin
5. Gunting
6. Pisau
7. Gam
(sorry gambar senget2...dah xleh nak betul kan... T_T)

Ok...dah ada bahan-bahan kan...JOM MULA KAN...hehehe... 
Mula sekali, potong dawai kepada 2 bahagian sama panjang ye...



Ok...amik 1 bahagian dawai tadi, masuk kan Pearl seperti dibawah


Lepas tu buat macam kat bawah ni


Lepas tu kat bawah ni plak ye..............


Dah siapppppp... ^_^


Buat banyakkkkkkk2... cantumkan dengan dawai dan ikat kemas-kemas...lepas tu gam la dgn soletape.. hias ikut kreativiti anda...


FINALLY.....






Kalau ada yg tak faham, jangan malu jangan segan... tanya je... ^_^



KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

19 comments:

Fara Wahida Hamdan said...

boleh x terangkan secara detail cam ne nak cantumkan semua pearl yg dh lilit dgn dawai tu?? faraw88@gmail.com

percetakan jakarta said...

keren

Industrial Maintenance said...

bagus

human resources said...

mantap

Armstrong said...

salam kenal

motivator indonesia said...

semoga bermanfaat

plaque therapy said...

tips yang bagus

belajar forex said...

mantaf gan

saraf kejepit said...

bahannya apa aja pak?

Jasa SEO said...

terima kasih atas infonya

Farhanah Shukarnu said...

thanks for the info. tak pernah tau plak ada pearl bouquet ni. mana nak dapat pearl plak ya. hihi. newbie pasal diy ni

saya-mahu-kahwin said...

sangat2 membantu..thanx

siti najlaa said...

boleh ajar sekali lagi tak? dawai tu selepas dipotong 2,buat apa?kita guna 1 bahagian je kan?untuk lilitkan.. cik anna tolong terangkan..coz saya macam berminat.hehe

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Farhanah Shukarnu

Dear..pearl blh beli kat kedai jual2 alat menjahit.. kalo kat KL ni byk jual pearl... kat FB pon ramai yg jual pearl tau...

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@siti najlaa

hehehe... dawai tu potong 2 bhgian kan.. amik 1 bhgian, masukkan dlm lubang pearl... Lepas tu lilit dawai tu mcm dlm gambar tu... ^_^ Amik lg 1bhgian td masuk lagi pearl dan lilit... dah dpt 2tangkai pearl yg dililit dawai... paham x???

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Fara Wahida Hamdan

Fara... cantum ikut kreativiti, lepas tu lilit kuat2 dgn tape.. lepas tu baru lilit cantik2 ngn kain... ^_^

Farhanah Shukarnu said...

@Cik Anna Jamu Susuk Dara

Oh okey. Thanks! mcm awk beli pearl ni brp gram ek? moga dipermudahkan la buat pearl bouquet ni. plus minus 30 days je majlis ^^;

and moga persiapan majlis cik anna pn dipermudahkan. ameen

Blog awak sgt membantu persiapan saya. cuma saya takdela blog pn. papepun, i follow! ^^)v

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Farhanah Shukarnu

Sy tak beli gram...macam mahal je gram2 tu... sy beli yg string... 1 string rm4, ade 100++ biji pearl.. ^_^ amiinn... tq farhanah... ^_^

noor afiza said...

assalamulaikum cik anna cm ne nk buat jd bentuk bulat??
tq :)

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development

First Baby

pregnancy calendar
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA