PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Wednesday, December 26, 2012

DUA HARI BERSAMA ENCIK TUNANG...


Kelasss kan tajuk entri Cik Anna…hehehe… Dua hari bersama Encik Zack di KL… dia dtg KL jumpa Cik Anna…tujuannya nak gi anto jait baju nikah… Tapi entri ni nak cite kisah 2 hari kami berjalan…pasal baju nikah, nanti Cik Anna buat entri lain ye…

Kami tak plan pon nak anta baju nikah tu same2… Plan awal nye, Cik Anna anto baju nikah pd hari sabtu 22.12.12 sorg2…Encik Zack tak dapat ikut sbb die ade keje ari sabtu tu…tapi dia dh amik cuti ari isnin dan konon nak gi anto baju nikah ari isnin la…tapi Alhamdulillah keje die siap awal…so ari sabtu pagi2 die dtg KL… Cik Anna pesan kat die, sampai KL terus dtg umah sewa Cik Anna sbb Cik Anna nak masak nasi lemak utk die…Encik Zack pon semangat la kan…

Awal pagi Cik Anna dah gi pasar beli barang2 dapur…nak buat surprise kat Encik Zack… Dia suke makan tomyam…so Cik Anna nak masak tomyam la utk die…saje cakap nak masak nasi lemak…surprise kan…hehehe…sampai je Encik Zack kat umah sewa Cik Anna, Cik Anna dah siap masak… Ktorg berkelah dekat tepi swimming pool depan umah sewa Cik Anna…Encik Zack tanya Cik Anna “mana sambal ikan bilis???” Cik Anna cakap nanti la saya amik…hehehe… Saje je tomyam tu bawak kua plg akhir… Encik Zack terkejut la tgk bukan sambal ikan bilis tapi tomyam… Dia senyum jela… Lepas tu Cik Anna masuk umah balik amik air…dating balik ke swimming pool, tgk Encik Zack tgh hirup kuah tomyam…Amboiii tak sabo btl la… Yang best nye, Encik Zack puji tomyam Cik Anna sedappppppp… hihihihi…

(tomyam campur campak...)

(Encik Tunang yg kekenyangan...)

Selesai makan ktorg mulakan perjalanan…tempat pertama dituju adalah Sogo…hehehe… Sebab tmpt jait baju nikah sebelah Sogo tu…Sogo tu jadi tempat laluan je…ber”aircond” skit… Nak gi kedai kain sbnarnye….cari kain chiffon…semua kedai kami masuk…paling sadis gi Gulatis…kain chiffon harga RM68..nak beli 5meter…terbeliak mata tgk harga ok…tak mau la kain mahal macam tu…hmmm hmmm hmmm… gi masuk kedai Osman plak… naseb murah…RM19 semeter…terus amik 5meter…dah malas nak cari lain dah…sebab kesuntukan masa…



(tolong abaikan patung scary kat blakang kami tu ye...)

Selesai beli kain, ktorg terus gi jumpa tailor…next entri Cik Anna cite pasal tailor ye… Lama juga la borak2 bincang2 dgn tailor… Lepas selesai semua, ktorg jalan2 lak gi kedai bunga reben nak beli sesuatu utk Guestbook Corner… wahhh…banyak tau planning Cik Anna ni…Destinasi last, ktorg gi Sogo semula utk solat asar…lebih kurang pukul 7.30mlm ktorg balik umah sewa Cik Anna…macam bese la Encik Zack terpaksa lepak kat swimming pool sementara Cik Anna mandi2, kemas2 baju nak gi damansara umah kawan Cik Anna, masak lagi utk mkn malam ktorg dan sediakan barang2 mandi utk Encik Zack…naseb dekat swimming pool tu ade bilik air utk mandikan…kalo x, xmandi la Encik Zack kesayangan Cik Anna ni…

Pukul 10malam ktorg gerak ke damansara…naik LRT ke Kelana Jaya, kemudian amik bas ke IKEA damansara… bas ke IKEA last pukul 11.30mlm… bas no U89.. Cik Anna rasa penat sangat2 tau…nak tido je ase…tujuan ke Damansara sebab esok nye nak gi IKEA la cari barang2 utk buat bunga telur & Guestbook Corner…hehehe…

Esok nye pukul 11pg ktorg (Cik Anna, Encik Zack, kwn Cik Anna & kwn Encik Zack) bertolak ke IKEA…punya la ramai org kt IKEA smpai payah cari parking... Masuk je IKEA, rasa nak melompat2 seronok tgk macam2 adeeeeeeeeeee.... 




(barang2 yg sempat Cik Anna sambar kat IKEA)

(Neglinge Candles = RM1.90 satu)

(Tindra = RM8.90)

(Snartig Vase 18 = RM3.90)

(Fantastisk Napkin = RM11.90 3ply)


(Tolsby Frame = RM4.90 satu)


TOTAL = RM51.30

Lepas puas shopping kt IKEA, Cik Anna ngn Encik Zack balik la…Encik Zack balik Perak pkul 7mlm…rasa sedih nak bagi dia balik…ni la masalah duduk jauh2…dah kawen nnti xtau la macam mana…

~SEKIAN~





KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Monday, December 24, 2012

Gambar Sekitar Majlis Pertunangan (from OP)


Alhamdulillah akhirnya dapat juga gambar2 sekitar majlis pertunangan dari OP... sebulan gak la menunggu... Puas hati la ada juga kenangan walaupon tak ade gambar bersama family Cik Anna & Family Encik Zack secara formal...sebab semua busy dan kelam kabut...hmmmm...


(nampak tak kat mata Cik Anna tu macam pakai eye shadow??? sebenarnya itu eye liner..bila Cik Anna pakai eye liner, mesti melekat kt kelopak mata Cik Anna yg sepet & sembab ni...huhuhu...)



(sebahagian hantaran dari Encik Zack)


(sebahagian hantaran dari Cik Anna)



(baju biru tu abg ipar Cik Anna selaku wakil dr family Cik Anna...bidan terjun ni...baju kuning tu abah Cik Anna)

Nak cite sikit pasal abg ipar Cik Anna ni...Dia kawen ngn kakak Cik Anna yg no 4.. Cik Anna pgl dia Abg Lan... Sejak dorg kawen, Cik Anna selalu la duduk rumah dorg kt KL bl cuti sekolah... Cik Anna tak boleh lupa bl setiap kali dorg g keje, Abg Lan tak penah lupa bagi Cik Anna duit utk Cik Anna shopping kat KL...masa tu Cik Anna form 5 ase nye...Bila Cik Anna dapat masuk U kat Sabah, Abg Lan la yg sponsor tiket kapal terbang, hotel utk mak abah anta Cik Anna ke sabah... masa belajar kt sane, Abg Lan jgk la yg sponsor tiket kapal terbang pegi dan balik setiap kali Cik Anna nak balik cuti sem, balik raya... Dia jugak sponsor Cik Anna pegi Indonesia sebanyak 3kali...Cik Anna tak kua duit 1sen pon utk segalanya... Dia siap bagi duit belanja lagi tu... Banyak sgt pengorbanan dia pada Cik Anna yg tak ada apa2 pertalian darah dengan dia...cuma adik ipar je... Paling buat Cik Anna terharu, masa majlis pertunangan Cik Anna ni, dia la yg bertungkus-lumus buat itu ini, dari mula majlis sampai la abih majlis...dia tak benti buat keje...Dan Cik Anna terkejut bila Encik Zack bgtau, Abg Lan yg jadi wakil abah Cik Anna berbincang dgn pihak lelaki... Tak ada kata yg mampu membalas jasa dia pada Cik Anna...hanya doa yg mampu Cik Anna berikan...


"Abg Lan, doa Anna utk Abg Lan tak akan berhenti sehingga akhir hayat Anna..."



(sesi menyarung cincin)

















Hari ni genap sebulan Cik Anna jadi tunang kepada Encik Zakariyya...


~SEKIAN~






KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Wednesday, December 19, 2012

W-DAY PREP : Official Photographer

Hai semua….sihat ke??? Cik Anna dah lebih seminggu selsema, batuk… Alhamdulillah… sakit ni banyak hikmah…sakit ni tanda Allah syg kite… Jangan sekali2 mengeluh bila sakit tau… (ni bukan membebel ye..ni nasehatttt…hehehe…)

Cik Anna ada lagi lebih kurang 5 bulan lagi utk hidup bujang trang tang tang… rasa sekejap sgt masa ni… Preparation tak sepantas masa yg bergerak…adeh… kene berlari mengejar masa tau… Banyak lagi benda tak buat… Sejak nak kawen ni, banyak benda buat Cik Anna sedih dan kecewa…(asyik nangis je tau...) tapi tak leh nak marah sape2… ni semua ujian dari ALLAH kan…kene sabar la…tapi Encik Zack paling banyak bersabar… huhuhuhu… Ok tak nak cite yang sedih2…nanti Cik Anna terbawa2 perasaan tu…ade yg tak jadi kawen nanti… hmmm… (bunyi kekecewaan tu ketara kan…)

Semua org kawen mesti nak rakam saat bahgia tu kan… Nanti boleh ulang tayang pada anak cucu kan… Cik Anna suke sgt tgk blog2 ex B2B yg ade gambar kawen cantik2 dari OP terkemuka…tapiii Cik Anna tak mampu la nak hire OP mcm G.I Photoshoot… Gambar dorg mmg tersangat ohsummm… ni OP yg paling Cik Anna idam2kan tau… Cik Anna dah try minta quotation dorg tapi hmm mimpi jela…hehehe…






Tak tau nak cakap apa dah…memang terpegun kan… Tapi macam yang Cik Anna cakap, Cik Anna tak mampu la kan…sebab Cik Anna jenis yg akan berkire2 sebelum buat keputusan…org kate accounts people memang mcm ni…hehehe… So Cik Anna terus mencari2 photographer yg Cik Anna mampu hire dan gambar cantik2… hehehe… 


Apa yg Cik Anna nak :-

  1. Gambar cantik
  2. Pakej menarik
  3. Harga affordable
  4. Pakej termasuk videography
Banyak songeh kan???? Hehehe… Syukur Alhamdulillah Cik Anna dah jumpa photographer yg menepati ciri2 diatas… Mereka ialah… SOULMATE PHOTOGRAPHY…. 

Gambar dan video dorg la yg buat Cik Anna berkobar2 nak hire Soulmate Photography ni…


http://1.bp.blogspot.com/-Rk0EnjPZXPk/UBaOIVxfshI/AAAAAAAAAV8/1HlMbFm_7-4/s1600/epen+custom-005006.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-U2Aie_Ylm4g/UBE6OZr8G8I/AAAAAAAAAUA/vB1i2-rn0YU/s1600/epen+custom-003004.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-jcA__HZVnEM/UBE7GM5fdNI/AAAAAAAAAVQ/lkFRoJnIaUs/s1600/epen+custom-017018.jpg
kak Munn & husband


http://4.bp.blogspot.com/-jIAqD0vJXfs/T7UIWoUvXcI/AAAAAAAAAOs/TPElke42yjI/s1600/10.jpg
all pictures credit to : SOULMATE PHOTOGRAPHY

Untuk pakej yang dorg tawarkan…. 


http://2.bp.blogspot.com/-OBJX-xnL5b4/UE-b57QcaOI/AAAAAAAAAe0/LctWFk_M91M/s1600/Package+copy.JPG

Cik Anna amik Pakej Bertandang I... untuk harga setiap pakej, korang boleh PM FB dorg tau... klik SINI...

Jangan malu jangan segan...dorg baik...harga berpatutan...dorg juga bertimbang rasa tau... Cik Anna siap minta kurang lagi tu tau...hehehe...

Sekarang Cik Anna dah ada OP & OV... tak payah penin2 nak cari lagi...so kalo korang berminat dengan dorg ni, korang blh la klik link2 yg Cik Anna dah sediakan tu ye...^_______^

~SEKIAN~










KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Tuesday, December 18, 2012

SIAPA SuperCun Wedding ????


Halloooo… Amboiii tajuk entri Cik Anna ni macam katun Dora The Explorer plak… erkkk… hehehe… ni GA terbaru yg Cik Anna join… Nak JOIN JUGAK??? Haa…klik le banner kat bawah ni…


Nama pon SuperCun kan…banner pon opcos la CUN!!! Ok Cik Anna tak nak cite terma & syarat GA ni…yg Cik Anna nak cite ialah pasal siapa SUPERCUN WEDDING ni…

 SuperCun Wedding ni kepunyaan org Melayu kita yg memulakan bisnes Wedding Rental ni pada masa dorg sebok mencari idea utk D.I.Y pelamin Sanding dorg... tu diaaaa... kalo dah memang org yg kreatif dan rajin tu memang ade je idea nye sampai boleh buat bisnes kan.... Owner nye sepasang suami isteri yg diberi nama 

Nasoha SuperCun & Husna SuperCun

APA SERVICE DORG TAWARKAN?????


Mini Pelamin Design
Pelamin Rumah/Khemah/Dewan
Personalised Photobooth
Guestbook/Wishing Corner Deco
Main Table Deco
Hanging Deco
Hantaran Deco
Staircase Deco
Wedding Deco/Props Rental
Paper Flower Craft


Apa yg menarik tentang SuperCun Wedding ni ialah HARGA yg MURAH!!! tu yg paling penting bagi B2B budget mcm Cik Anna ni...pulak tu korang tengok bawah ni idea2 dorg memang MANTAP joooo...






Korang boleh la menghantarkan email kepada team Supercun Wedding untuk dapatkan quotation. Emailkan detail korang seperti:

- Nama penuh
- No Hp
- Tarikh majlis
- Tempat majlis
- Tema Perkahwinan

Email ke husnasupercun@gmail.com


Kalo korang ase TAK PUAS tgk gambar2 ni, nak tgk lebih banyakkkk lagi… SILA KAN klik melawat link2 di bawah…..





CIK ANNA JAMIN KORANG PUAS HATI... 

~SEKIAN~





KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA