PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Wednesday, December 26, 2012

DUA HARI BERSAMA ENCIK TUNANG...


Kelasss kan tajuk entri Cik Anna…hehehe… Dua hari bersama Encik Zack di KL… dia dtg KL jumpa Cik Anna…tujuannya nak gi anto jait baju nikah… Tapi entri ni nak cite kisah 2 hari kami berjalan…pasal baju nikah, nanti Cik Anna buat entri lain ye…

Kami tak plan pon nak anta baju nikah tu same2… Plan awal nye, Cik Anna anto baju nikah pd hari sabtu 22.12.12 sorg2…Encik Zack tak dapat ikut sbb die ade keje ari sabtu tu…tapi dia dh amik cuti ari isnin dan konon nak gi anto baju nikah ari isnin la…tapi Alhamdulillah keje die siap awal…so ari sabtu pagi2 die dtg KL… Cik Anna pesan kat die, sampai KL terus dtg umah sewa Cik Anna sbb Cik Anna nak masak nasi lemak utk die…Encik Zack pon semangat la kan…

Awal pagi Cik Anna dah gi pasar beli barang2 dapur…nak buat surprise kat Encik Zack… Dia suke makan tomyam…so Cik Anna nak masak tomyam la utk die…saje cakap nak masak nasi lemak…surprise kan…hehehe…sampai je Encik Zack kat umah sewa Cik Anna, Cik Anna dah siap masak… Ktorg berkelah dekat tepi swimming pool depan umah sewa Cik Anna…Encik Zack tanya Cik Anna “mana sambal ikan bilis???” Cik Anna cakap nanti la saya amik…hehehe… Saje je tomyam tu bawak kua plg akhir… Encik Zack terkejut la tgk bukan sambal ikan bilis tapi tomyam… Dia senyum jela… Lepas tu Cik Anna masuk umah balik amik air…dating balik ke swimming pool, tgk Encik Zack tgh hirup kuah tomyam…Amboiii tak sabo btl la… Yang best nye, Encik Zack puji tomyam Cik Anna sedappppppp… hihihihi…

(tomyam campur campak...)

(Encik Tunang yg kekenyangan...)

Selesai makan ktorg mulakan perjalanan…tempat pertama dituju adalah Sogo…hehehe… Sebab tmpt jait baju nikah sebelah Sogo tu…Sogo tu jadi tempat laluan je…ber”aircond” skit… Nak gi kedai kain sbnarnye….cari kain chiffon…semua kedai kami masuk…paling sadis gi Gulatis…kain chiffon harga RM68..nak beli 5meter…terbeliak mata tgk harga ok…tak mau la kain mahal macam tu…hmmm hmmm hmmm… gi masuk kedai Osman plak… naseb murah…RM19 semeter…terus amik 5meter…dah malas nak cari lain dah…sebab kesuntukan masa…



(tolong abaikan patung scary kat blakang kami tu ye...)

Selesai beli kain, ktorg terus gi jumpa tailor…next entri Cik Anna cite pasal tailor ye… Lama juga la borak2 bincang2 dgn tailor… Lepas selesai semua, ktorg jalan2 lak gi kedai bunga reben nak beli sesuatu utk Guestbook Corner… wahhh…banyak tau planning Cik Anna ni…Destinasi last, ktorg gi Sogo semula utk solat asar…lebih kurang pukul 7.30mlm ktorg balik umah sewa Cik Anna…macam bese la Encik Zack terpaksa lepak kat swimming pool sementara Cik Anna mandi2, kemas2 baju nak gi damansara umah kawan Cik Anna, masak lagi utk mkn malam ktorg dan sediakan barang2 mandi utk Encik Zack…naseb dekat swimming pool tu ade bilik air utk mandikan…kalo x, xmandi la Encik Zack kesayangan Cik Anna ni…

Pukul 10malam ktorg gerak ke damansara…naik LRT ke Kelana Jaya, kemudian amik bas ke IKEA damansara… bas ke IKEA last pukul 11.30mlm… bas no U89.. Cik Anna rasa penat sangat2 tau…nak tido je ase…tujuan ke Damansara sebab esok nye nak gi IKEA la cari barang2 utk buat bunga telur & Guestbook Corner…hehehe…

Esok nye pukul 11pg ktorg (Cik Anna, Encik Zack, kwn Cik Anna & kwn Encik Zack) bertolak ke IKEA…punya la ramai org kt IKEA smpai payah cari parking... Masuk je IKEA, rasa nak melompat2 seronok tgk macam2 adeeeeeeeeeee.... 




(barang2 yg sempat Cik Anna sambar kat IKEA)

(Neglinge Candles = RM1.90 satu)

(Tindra = RM8.90)

(Snartig Vase 18 = RM3.90)

(Fantastisk Napkin = RM11.90 3ply)


(Tolsby Frame = RM4.90 satu)


TOTAL = RM51.30

Lepas puas shopping kt IKEA, Cik Anna ngn Encik Zack balik la…Encik Zack balik Perak pkul 7mlm…rasa sedih nak bagi dia balik…ni la masalah duduk jauh2…dah kawen nnti xtau la macam mana…

~SEKIAN~





KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

7 comments:

Orcixara said...

cik anna, dekat gulatis ada banyak jenis chiffon & harga pun beza2..RM68 tu antara yg plg mahal..nak yg belas2 pun bole dpt sbnrnye.. :) aritu kte bli chiffon kt sne..

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

Ade mmg ade dear tp xde wrne yg cik anna nak..yg RM68 tu je ade wrne yg cik anna nak.. ^_^

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...
This comment has been removed by the author.
fatehamohamed said...

wahhh..tu dia..sopim sakaannn....best3:D

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@fatehamohamed

hehehehe...soping xingat duniawi kan...dh tgk dompet kering baru ingat duniawi... :p

CIK PIA said...

wahhhh.. shopping mopping dh cik anna.... btw saya pn b2b dr perak gk.. we share same date la nnt..hehe

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@CIK PIA

Hai Cik Pia...heheheh...shopping ni kan terapi walaupon lepas tu jadi mkin stress.. ^_^ same plak tarikh kwen kite ye...

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA