PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Sunday, January 20, 2013

W-DAY PREP: HONEYMOON!!!!!


Silaa jeles dgn tajuk entri Cik Anna ye…hahaha… gelojoh kan… W-day prep yg lain pon tak terbuat lagi, honeymoon plak yg dah siap sedia… hahahaha… gedix gila…

Kan Air Asia ade buat promo… So sebagai org yg sgt suke kan PROMO, Cik Anna sambar dulu la… kihkihkih… (tapi Encik Zack yg bayar...) hehehhe... Promo until 20 Jan 2013 je tau… So B2B cepat2 la book tiket ye… 



klik utk tumbesaran....


ye… Cik Anna honeymoon dalam Malaysia je... sebab Cik Anna memang seorg yg sgt cintakan tanah air... tak berminat nak gi overseas... Tp honeymoon Cik Anna ni over the seasssss... ewahhh... 

Ni kire second honeymoon la... sebab tarikh pon bln 10 kan... xkan first honeymoon kot...punya lambat... kihkihkih... First honeymoon mungkin akan ke bukit fraser atau cherating, atau PD atau last choice cameron highland... tu diaaaa... banyak gila tempat nak gi... 

Cik Anna selalu cakap kat Encik Zack nak sgt2 gi Labuan... rindu sangat2 kat negeri tempat Cik Anna timba ilmu selama 3tahun tu tau... Rindu kat kawan2 di sana... nak sgt2 gi... Encik Zack cakap gi la tgk tiket... masa tu tak de Promo lagi... mahal gilerrr... so Cik Anna cakap tak yah la awk... Encik Zack ni selagi dia mampu, dia mesti akan tunaikan apa yg Cik Anna nak... tapi Cik Anna pkir, gi mana2 pon tak pe... Labuan tu nanti2 pon tak pe... 

SYUKUR ALHAMDULILLAH.... ALLAH dgr rintihan hati Cik Anna dan ALLAH yg maha penyayang makbulkan keinginan Cik Anna...kire murah la tiket Cik Anna ni... Encik Zack pon happy je bila Cik Anna menjerit2 dapat beli tiket ni... kihkihkih... bengong tgh2 malam menjerit2... 

YA ALLAH... tak sabar nye nak jumpa kawan2 lama... Cik Anna & Encik Zack tak plan lagi destinasi2 kami... mungkin nak gi Kundasang atau Semporna... tak sabar nyeeeeeeee... Selama Cik Anna belajar kat Labuan, Cik Anna tak penah berjalan ke semporna tau... kundasang penah la... sejukkkkk sgt beb... 

Destinasi wajib ialah LABUAN... tempat kawan2 Cik Anna bertapa sekarang ni... rindu gila sm kamu semua ba... makan satey tepi pantai, main2 pasir, aduhhh bestnyeeee... kawan baik Cik Anna masa belajar dulu nama dia MIMI... mimi ni org sabah la... dia banyak tlg Cik Anna masa Cik Anna kat sabah dulu... selalu ikut dia balik kg dia kat Spitang naik bot ok... fisrt time naik bot menyeberangi laut china selatan... (yeke???) hehehe... tak tau la laut apa tu... TANPA PAKAI SAFETY JACKET ye... relax je..

Paling kelakar... masa tu ombak kuat sgt... bot tetap bergerak seperti biasa... merentas ombak sampai terlombat2 semua penumpang... Cik Anna mmg mengucap je byk2... drive bot bawak relax je... dia langgar ombak tu dgn kelajuan 200km/jam... hehehhe... melambong bot tu wehhh... basah lenjun kami dlm bot tu... bot yg hanya ade bumbung tu je ye... sekali, tgh syok melambong2, tetibe perapppppp... tempat duduk dlm bot tu patah!!!! betul2 tmpt yg Cik Anna duduk.... perghhh... mmg terbaik... gemok sgt kah aku!!! hehehehe...

Adehhh... susah nye nak lupekan kenangan di sana... U tmpt Cik Anna belajar tu betul2 berdepan dgn laut... bila stress, mesti turun ke laut.. main kejar2 dgn anak ketam, main2 pasir... rinduuu sgt saat2 tu... 

Sekarang, Cik Anna nak ulangi kenangan tu balik tapi bersama suami tercinta 1 hari nanti... InsyaALLAH... semoga ALLAH permudahkan.... 
ALLAHUMMA AMINNNN...

flight kami akan mendarat di Kota Kinabalu 5/10/13... mungkin akan stay di KK 1 malam..6/10/13 akan terus bergerak ke kundasang atau semporna... tgk la nanti plan baik2... 8@9/10/13 akan menaiki bot dr KK ke Labuan... perjalanan lebih kurang 1jam setgh jgk la... stay labuan 1@2 malam.. dapat lepas rindu kat Labuan dan kawan2 pon dah cukup bersyukur... 10/10/13 ktorg terbang ke KL dari KK... Alhamdulillah... rasa 6hari 5malam tu mmg tak cukup...tapi syukur la merasa jgk gi sane bersama suami tercinta nanti... ^_^

Cik Anna nak Encik Zack tgk tempat Cik Anna bertungkus lumus menimba ilmu sampai la Cik Anna jadi macam sekarang... Cik Anna nak dia jumpa kawan2 yg menyinari hari2 Cik Anna di sane... semua kawan2 Cik Anna masa belajar adalah org SABAH ye... tak de org semenanjung...hehehe... dorg sgt2 baik tau... sayang dorg sgt2...

Owh ye...kawan baik Cik Anna si Mimi tu, akan berkahwin pada tarikh yg sama dgn Cik Anna.. 31 Mei 2013... heheheh... dulu masa belajar, selalu ckp kat mimi, nnti aku kawen, ko kne dtg tau... ni nak dtg macam mana, dia pon nak kawen... mungkin akan on webcam la... ^_^

Lagi 1 benda gumbira yg Cik Anna nak share… CIK ANNA DAPAT TAWARAN KERJA BARU…. Heheheh… nanti Cik Anna story-morry ok…


~SEKIAN~




KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

12 comments:

CIK PIA said...

Bestnya.... berapa tambang yg murah tu dapat.. heeeeeeee

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

pegi balik rm300++ cik pia..asal nye rm110 je..tp bese la tambah beg lg, insurans lg, check in kt kaunter pn kne byr tau..penin2..tp ni kire murah sgt la.. :-)

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

pegi balik rm300++ cik pia..asal nye rm110 je..tp bese la tambah beg lg, insurans lg, check in kt kaunter pn kne byr tau..penin2..tp ni kire murah sgt la.. :-)

orked violet @ SYA said...

tahniah (keje br)

tahniah (da settle hal honeymoon)

Sya pon maybe honeymoon dLm msia jek (da start pk even wed Lambat Lagi! hehehe) ingt nk travel 1msia. hehehe

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@orked violet @ SYA

ALHAMDULILLAH... rezeki nak bina masjid Sya...amboiii nak pusing 1 Malaysia la ni...bagus2... Cintailah negara kita...hehehe...

Farhana IezAna said...

Wah g kk jugak..ana pun book utk 15.9..sebulan sebelum cik anna g..

ps~ baru perasan nama penuh kite lebih kurang sama..nama ana NOR FARHANA YUSOP.

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Farhana IezAna

hehehe...ana pon g kk ye??? cadang2 nye nak pusing2 mana???

Ehhh...nama Cik Anna Nurfarhana Mohamed Yusop...hehehe...

Mrs Nelly Bouquet said...

Selamat datang ke Sabah.. ^.^

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Mrs Nelly Bouquet

TQ mrs nelly...nnti boleh la mrs nelly suggest tempat2 wajib melawat kat sabah ye... ^_^ Cik Anna bercadang nak gi kundasang, 3pulau KK dan labuan je... ^_^

CIK PIA said...

ok la tu kire murah la tu.. hepy honeymoon.. eh2. lmbt lg.. heeeeeeeeee

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@CIK PIA

alaaaa...Cik Pia ni buat Cik Anna excited je...hehehe...

A.N.A said...

cik anna: lala pn pegi honeymoon kt labuan..waaa,seronoknyer..suh en.syg pilih antara KK or Labuan.dia pilih labuan..so honeymoon kiteorg kt labuan..dr labuan br nk p KK naik bot..wah,seronoknyer..lala pegi 30.11..harga tix kita lebih kurang..tp lala x amik pn check in kt kaunter..hehehe..

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA