PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Tuesday, January 8, 2013

W-DAY PREP: TAILOR OH TAILOR


Apa khabar semua??? Cik Anna harap semua sihat ye…

Entri kali ni Cik Anna nak cite pasal BAJU NIKAH… walaupon nikah nye lambat lagi… Tapi Cik Anna dah tempah awal2 tau… Owh ye,.. Tarikh nikah Cik Anna dah berubah… Asalnye 1 Jun 2013, tapi Encik Zack minta awalkan… Dia nak hari Jumaat yg Baroqah… so Cik Anna nikah 31 Mei 2013… awal sehari je… Bukan awal sebulan ye… hehehe…

Ok… Cik Anna memang rambang mata dan sangat la lalang sbb terlampau banyak pilihan tau… Tengok baju ex-B2B semua cantik2…Cik Anna pon nak buat cantik2 gak…tapi cerewet gila… Tak nak ketat la, tak nak beso sgt la, tak nak sarat sgt la, tak nak nampak gemok la…ewahhh… mengada gila kan… hihihi… TQ Encik Zack sbb byk bagi pendapat dan pandangan walaupon Cik Anna tak nak terima pendapat dia… wekkkk… Apa yg menjadikan pemilihan baju nikah ni rumit ialah, Cik Anna nak cantik, up-to-date tapi bersesuaian dgn penampilan Cik Anna… Haaaa…


Ni antara baju2 yg menjadi idaman Cik Anna yeeee…



Terpesona.... suka sgt2...


Nampak sopan je kannnn... tapi nak kain beralun manje2 gedix gitu...


haaaa... macam ni la...

Haaaa…Tapi konon nak pakai jubah la... 


Cantikkkkk kan....




Baju Kak Kina...

Haaaa… Kan banyak pilihan tu... so Cik Anna pon minta pendapat Encik Zack... Encik Zack ckp jangan OVER... uhhh... tu jela ayat dia... Tapi dia prefer Cik Anna pakai baju kurung la...

Cik Anna : Awak... tolong la sy buat keputusan... banyak sgt baju yg sy suke...

Encik Zack : Baju nikah ni awak nak buat apa lepas nikah tu??? Simpan ke???

Cik Anna : Sy nak pakai balik la… utk raya ke gi keje ke..

Encik Zack : (senyummm je)

Heh… baru la Cik Anna terpikir.. kang kalo buat over2, kompom malu nak pkai gi keje… kalo simpan buat kenangan tak baik plak…nanti kat akhirat kene tanya nape baju tu tak dipakai… huhuhu… So Cik Anna buat keputusan utk buat baju kurung moden yg simple je…

Memandangkan kain lace Cik Anna tu macam over sikit so tak perlu dah berbeading bagai…

Light Purple + Silver

Gabungan Light Purple & Silver...

Ampunnn… gambar tongggang terbalik... maklum la nfon biase je... tunggu camera baru nanti sampai baru la tangkap gambar molek2... Uih kene buat entri pasal camera baru plak ni... Ok2 berbalik pada tajuk utama ye... Baju ni pilihan Encik Zack kan... Mula nya Cik Anna memang tak berkenan langsung tau.. Tapi dah beli nak buat macam mana kan.. Sekarang dah berkenan dah..

Design baju nikah Cik Anna............. jeng jeng jeng!!!!

cantikkk & simple.. bagi Cik Anna la...

Sekarang dah ade design kan…so bermula la mencari tailor yg sudi menjahit baju Cik Anna ni… Masa gi kursus kawen ari tu, Cik Anna ada la jalan2 kat Medan Mara tu menengok butik2 yg ade sambil2 tanya2 harga… Ya ALLAH… mahal jgk kan…hehehe… Tapiiiiii… akhirnya Cik Anna jumpa 1 tailor ni…harga berpatutan…hasil jahitan dia pon kemas… memang Cik Anna puas hati… Rasa berkobar2 nak hantar baju… Cuma Cik Anna isau la…sebab Cik Anna tak penah anto jahit baju kt mana2… Sebab bese baju raya ke baju sekolah ke semua mak yg jahit kan… Mmg ohsemm la…

Macam bese la tanya pendapat Encik Zack.. Dia cakap yakin la... So ktorg pon hantar la kat situ... hehehe... yg lebih ohsemmm nye... bukan baju nikah je ktorg guna khidmat tailor tu... baju sanding & bertandang pon tailor tu jgk yg jahit... fuhhhh... keputusan yg sgt singkat ktorg buat... ktorg hanya mampu berdoa & tawakkal tu'alallah jela... harap2 semuanya OK... 





Pasar Rakyat Medan Mara


Pasar Rakyat ni kat tingkat 1… Cik Anna pon tak sangka la Cik Anna boleh buat keputusan drastic… mingkin dah memang tertulis itu rezeki mereka… Tapi sebelum Cik Anna tempah kat dia, Cik Anna ada la search kat google kot2 ade berita buruk ke pasal tailor tu… Tapi syukur Alhamdulillah yg jumpa cerita baik… Baru la Cik Anna nekad anto kt situ…hehehe… TAPIIIII…

Hari ni… 08/01/13 Cik Anna search lagi kat google konon nak publish la komen2 org psl tailor Cik Anna ni…sekali terjumpa la blog org BANNED tailor Cik Anna tu… Kejadian pada bulan September 2012… Pasal baju raya tak siap, baju tak cantik… TIDAKKKKKKKK!!!!!!!!! Sedikit gusar hati Cik Anna sekarang ni… Ya ALLAH semoga segalanya berjalan lancar… Benda2 mcm ni Cik Anna memang tak sanggup nak lalui… Sebab hati ni cepat sedih… Nanti ade yg meraung kat kedai tailor tu… T____T

Cik Anna terus msg Encik Zack bgtau pasal tailor ktorg tu... Encik Zack pon isau gak... Mau nye tak... 3 majlis punya baju semua hanta kat situ... T_T makkkk... Lepas tu Encik Zack cakap "Bagi no fon akk tu, bia sy call die" Cik Anna riso gak bila Encik Zack serius mcm tu...Cik Anna pon bagi jela... Encik Zack ckp nak call ingatkan dorg "Jangan tak siap plak baju tu & buat cantik2.." hukhukhuk... Hati memang tak senang sgt2... YA ALLAH jauhilah perkara yg tak baik.... 

24/02/2013 ni Cik Anna gi fitting baju... Cantik ke tak cantik ke dia buat, Nanti Cik Anna akan war2 kan siapa tailor tersebut... Doakan semua nya berjalan dgn baik ye... 



~SEKIAN~


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

8 comments:

cik mah said...

cik mah pun ade hantar kat ctu..hmpeh bj tu...dah la jnji nk siapkan..drah smpai sebulan xsiap..last2 ntah ape2...tp xsemua tailor kot...

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@cik mah

waaaaaaaaa... Cik Mahhhh... abih la Cik Anna mcm niii... risau nyeee... hukhukhuk... apa nama tailor Cik Mah tu??? kot2 same ke.. T_T

orked violet @ SYA said...

hehehe.ape cik mah.. wat bakal pengantin makin neves. hehehe

comeL je anna.. saba ye.. think +ve. but frankly speaking, since da ade yg bg bad review, just be prepared La.. I mean cube wat backup plan. Plan B. in case baju xkene ngn taste anna.

tp insyaaLLah OK kot..aminn =)

Diyana said...

salam singgah sini..
org perak gak ye?? kat mana??

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@orked violet @ SYA

Sya...nampak nye mmg kne ade Plan B jgk la... riso smp tak leh tido dah ni tau...hukhukhuk... harap2 semua nya OK..

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Diyana

Selamat singgah Diyana... Cik Anna org Teluk Intan... Diyana org mana???

Diyana said...

@Cik Anna Jamu Susuk Dara

Org Ipoh je.. hehe

Anonymous said...

harga mcm mne ???

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA