PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Wednesday, April 10, 2013

KISAH PENIPUAN DALINA DESIGN - ENTRI YG SANGAT2 PANJANG

TAILOR OH TAILOR
TAILOR OH TAILOR PART 2
DALINA DESIGN @ MEDAN MARA - BANNED
Lepas Cik Anna publish nama Tailor Penipu tu, ramai plak yg SMS dan call Cik Anna tanya pasal tailor tu... Secara tak langsung Cik Anna tau ramai gila org yg kena tipu dgn dorg... Dan syukur jugak ramai yg terlepas dari kena tipu dgn dorg... bukan niat nak tutup periuk nasi dorg tp Cik Anna tak nak ada hati yg terluka akibat dari perangai tamak dan penipu dorg tu... Cukup la Cik Anna dan Encik Zack je yg terluka dan tertipu...

Selain dari Cik Anna yg publish kat blog pasal Tailor Penipu ni, ada lagi sorg blogger yg publish jugak... DALINA DESIGN- BANNED.. boleh klik link tu untuk baca versi dia kena tipu plak...OK Cik Anna nak cite dari A-Z kisah Penipuan dorg... Entri ni panjang, relakan diri untuk baca ye... ^_^

22/12/12 Cik Anna hantar sepasang kain untuk buat Baju Nikah... Punya baik dorg layan Cik Anna dan tabur janji2 palsu... Cik Anna tunjuk la gambar design baju yg Cik Anna nak... 



Dorg cakap boleh buat,senang je.. Cik Anna pon happy sgt2 la...Lepas tu Cik Anna cakap utk lace, Cik Anna nak tampal2, xnak 1badan baju tu dijahit lace.. sebab tak suke net tu... Dia cakap tak cantik la kalo tampal2.. Cik Anna ni malas byk songeh,so ok kan jela...Dorg pon buka buku temujanji... Tarikh fitting 2/3/13, tarikh siap 23/3/13... Cik Anna ingat lagi Cik Anna cakap siap bulan 4 pon tak pe, tp dorg cakap eh tak boleh, biar siap awal, senang nanti nak jahit manik lagi... so ok la kan...



Lepas tu Cik Anna tanya la boleh ke nak buat baju bersanding plak??? Cik Anna tunjuk la design... sebab masa ni Encik Zack nak gi bandung... Cik Anna nak suruh la die beli kain kat sane... kan cantik2 kain kat sane tu... Tailor Penipu ni cakap boleh sgt.. senang je tu...

lebih kurang design siti ni...

 So 29/12/12 Cik Anna dan Encik Zack datang la hantar kain untuk buat baju sanding plak.. So Tailor ni buka buku temujanji lain plak.. Tarikh fitting 2/3/13, tarikh siap 23/3/13... 



Cik Anna tanya lagi boleh ke nak buat baju bertandang plak???? (terasa bengong diri ini) Lepas tu dorg cakap boleh... Tapi kali ni Cik Anna nak dorg beli kain... Dorg pon kire2 la berapa semua... Untuk beli kain je, Cik Anna bayar RM500 kat dorg...

Hari berganti hari... Cik Anna tak penah msg dorg tanya perkembangan baju sebab tak nak dorg rasa terganggu... Nak dorg relax buat baju cantik2 utk Cik Anna... Tapi 29/1/13 dorg panggil fitting baju nikah.. kate nye dah siap semua... Cik Anna dgn Encik Zack punye la happy... 29/1/13 kami dtg, sekali dorg cakap baju Encik Zack je yg siap.. Baju Cik Anna tgh jahit lace.. Cik Anna ok jela sebab awal lagi... Fitting baju Encik Zack, semua ok cuma tgn je panjang yg amat...Boleh ptong kan...

1/2/13 - 14/2/13 Tailor Penipu ni gi buat Umrah... Balik dari Umrah Encik Zack sruh Cik Anna tnya dorg pasal baju... Tapi Cik Anna tak msg pon.. Nak bagi dorg rehat2 dulu... 19/2/13 baru Cik Anna msg ingat kan dorg tarikh fitting 2/3/13 dan Cik Anna nak dtg pkul 11 pagi.. dorg ckp ok...





26/2/13 Cik Anna msg Tailor Penipu ni lagi, tanya boleh ke terus amik baju tu 2/3/13 nnti.. Dorg cakap boleh je kalo tak de kena alter.. Cik Anna mmg happy sgt ms ni... Sebab dari gaya dorg cakap macam baju tu dah siap sempurna la...TAPI... tetiba Tailor Penipu ni cakap baju lelaki siap 15/3/13 bermakna tak dapat la fitting 2/3/13 tu... Sian Encik Zack... ingat murah ke tambang bas setiap mggu nak kena dtg KL... hmm...


27/2/13 Pukul 10.21 pagi Tailor Penipu ni msg Cik Anna, tunda fitting hari ahad 3/3/13 sebab 2/3/13 dorg ade kenduri... Encik Zack masa ni dah panas dah... Cik Anna cakap tak pela, lepas photoshoot kami dtg la kedai dorg...Masa ni masing2 dah tak sedap hati.. Cik Anna cakap kat Encik Zack mmg kite dah kena tipu ni awak.. Encik Zack cakap xpe.. bagi dorg masa...


2/3/13 Pukul 7.31 pagi Tailor Penipu ni msg lagi, kali ni minta tunda fitting 10/3/13 plak... Masa ni Cik Anna mmg dah tau yg Cik Anna dan Encik Zack kena tipu... Tapi kami tak nak melatah awal... Bagi dorg masa betulkan kesilapan... Tak nak marah langsung pada dorg... 


Alasan dorg nak tunda fitting, jahitan baju Cik Anna tak kemas, dia tak puas hati... so nak betulkan semula.. 


Cik Anna cakap ok la tapi nak dorg tangkap gambar baju2 tu, nak tgk.. tujuan nye nak tau betul ke dorg dah buat baju tu.. tailor Penipu tu cakap ok nanti dia tunjuk gambar baju Cik Anna...Bila kami dtg kedai dorg, mana ade gambar baju tu... Alasan dorg tak sempat tgkap gmbr.. Penipu kan...



9/3/13 msg lagi kali ni dorg cakap baju Encik Zack siap 18/3/13 plak dah.. Mmg hangin dah 1 badan ni... 



lepas tu sepatutnya fitting 10/3/13 pukul 10 pagi dorg tunda lagi pkul 2 ptg plak.. alasan nya tak de transport nak gi kedai sebab suami dia keje luar...Sian Encik Zack beli tiket pkul 7 pagi tau sebab nak sampai KL ni pkul 10pagi... dorg ngat Encik Zack tu tak penat ke haaaa!!! (panas betul la)



10/3/13 Pkul 1.30 ptg Cik Anna dan Encik Zack dah tercongok kat Medan Mara tu.. Tapi kedai dorg tutup lagi... tak pela sebab janji pkul 2 ptg kan... tggu punya tggu.. sampai 2.30 ptg masih tak nampak batang hidung dorg... Hati dah blh agak yg dorg tak dtg punye... Cik Anna msg dorg, call dorg tak berjawap.. Sampai pukul 4.30 ptg dorg masih tak muncul.. Encik Zack gi tanya makcik kat depan kedai dorg tu, makcik tu cakap dorg tak bukak kedai dari pagi.. Tapi semalam (9/3/13) dorg buka kedai... PENIPU GILA... kate gi kenduri... mmg sakit betul hati ni... berpuluh2 kali kami call dorg tak berjawap...Yang buat Cik Anna marah sgt2, Encik Zack sampai demam tau!!! memang meluap2 marah ni... memang Cik Anna tak boleh terima kalo Encik Zack demam... sebab kalo dia demam mmg teruk sgt2... T_T



Sampai la 12/3/13 Cik Anna msg paling kurang hajar pada dia... 

Dia langsung tak balas msg Cik Anna sampai la 23/3/13, dorg msg sruh dtg kedai pkul 5 sebab konon nya ade kenduri... Cik Anna ngn Encik Zack mmg tak percaya langsung... 



Tapi tanpa dorg tau ktorg dah ada planning sendiri.. Kawan Cik Anna yg Cik Anna kenal dari Fb iaitu agen jamu susuk dara under Cik Anna ni baik hati nak tlg Cik Anna tau...nama dia Cha... baru je kenal dia ni tapi rasa mcm dah lama kenal.. Plan nye, Cha ni menyamar konon nya nak tempah baju kawen kat Dalina Design ni la... Tailor Penipu ni cakap boleh dtg kedai dorg 23/3/13 pkul 2 ptg... amboii yg Cik Anna ni dorg suh dtg pkul 5.. Cha ni boleh plak dtg pkul 2 kan.. Cik Anna dgn Encik Zack jemput la Cha ni kat LRT Masjid Jamek dan same2 gi Medan Mara..

Sampai Medan Mara mula la lakonan Cha ni... Dia masuk kedai Dalina Design ni, agak lama lepas tu baru Cik Anna dan Encik Zack masuk kedai tu... Muka dorg mmg lain la.. Muke Encik Zack lagi la lain... mmg Cik Anna takut sgt2 kalo Encik Zack mengamok... 



Nanti Cik Anna sambung lagi ye... panjang sgt dah ni... Kisah Pergaduhan ni lagi menarik sebab Cik Anna yg ala2 perempuan melayu terakhir ni mengamok sampai 1 pasar rakyat tu tengok... owh nooo... ^_^




KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

14 comments:

Iera'ra Nordin said...

eeee ...
teruknye dalina design tuh
kat medan mara ye kedai dia ...
nk kna take note nih
mmg ngah mencari butik
xsbr nye nak tau pe yg jd kat diorg tuh ..
geram plak iera baca ..

Diyana said...

pliss continue...
xbaik laa b'niaga tp menipu mcm ni...
ish

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Iera'ra Nordin

Hai Eira.. nanti anna publish alamat kedai dia, no fon dia skali ye... supaya tak ada yg terkena lagi... Kalo blh Eira jgn la hantar kat Pasar Rakyat Medan Mara tu... hantar kat butik2 Medan Mara xpe.. walaupon mahal tp blh dipercayai walaupon bkn 100%.. huhuhu...

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Diyana

OK nanti anna sambung cite ye... mmg dorg ni tak berkat hidup... menipu ramai org... tak pe.. setiap perbuatan jahat pasti dapat balasan... ALLAH tu Maha Adil...

Anonymous said...

bile sambungan nye dik.

syazwani yusoff said...

capt la sambung.. aku da xsabaq dah ni

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Anonymous

Malam ni saya sambung kak.. ^_^

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@syazwani yusoff

Sabaq na... tgh mengayat ni... nak ingat balik setiap detik pergaduhan ni...hehehe...

CIK PIA said...

siannya cik anna.. bykkan bersabar ye.. teruk betul la.. mcmna la org melayu kita nk maju mcni, klu niaga menipu org.. dah la melibatkan hari bahagia org len.. be strong dear...

Anonymous said...

Saya pun pernah kena dgn tailor ni...lebih kurang cam tu la juga!..janji kan main, sampai masa tak siap..berkali2 tukar tarikh janji - akhhirnya tak siap! siap marah2 kita lagi - terbalik kan! patut kita yg tertipu ni yg mengamuk sakan!. yg sedih dia org lansung takkan reply call/msg nak call/msg bgtau kita jgn harap..reply/call pun last min nk bgtau baju tak siap!.. kenpa MARA masih blh simpan ahli tak beretika cam ni erk? Awak semua tak adu ke MARA?

Anonymous said...

salam..sumenye...mmg patot dibanned tailor ni...baju nikah & baju sanding saye xsiap seperti yg dijanjikn..bermcm2 alasan die bagi smpai la hmpir ke date wedding saye...dh la kite dh bt full payment..mmg geram cgt2 mase tu...akhirnye lepas byk kali ditanye, saye dpt baju saye dlm keadaan yg xsmpurna & bkan ikot design yg mase mule2 discus dgn ema tu..baju kawen kott die bt maen2..satu perkataan maaf pon xde kua dari mulut die..semoga ALLAH berikan die petunjuk & hidayah utk berubah...

Cik Anna Jamu Susuk Dara said...

@Anonymous

MARA masih simpan tailor penipu ni sebab dorg tak tau ramai yg dah kena tipu...tak ada sorg pon mangsa penipuan tailor ni yg buat aduan pada MARA... sy mohon pada semua yg ditipu oleh Dalina Design, sila buat aduan pada MARA supaya tak ada lagi org lain ditipu macam kite... TOLONG YE... tu je cara nak ajar tailor penipu ni...

Cik Yan said...

Salam sis.

Saya baru je survey tailor dekat medan MARA. based on your entry ni memang saya dah banned awal-awal Tailor penipu ni.

But betul Allah nak tunjuk. Saya ter-pergi jugak kat kedai dia. Yup memang layanan baik gila, Harga pun bagi murah sampai saya dah tertarik nak tempah. Luckily, kain semua takde lagi. I ckp next time I dtg bawak kain terus ukur. Then dia kata OK. dia bg business card which is totally different dengan yg u pernah publish.

Sy tanya nama dia ckp Ema. Masa tu terus sy teringat ur entry then tengok business card dia. Nampak Lot kedai No 41. OMG!!! DIA DAH TUKAR NAMA KEDAI DIA!!!!

Memang terus banned. Tak sanggup nak pergi.
Thanks sis for ur info.

Anonymous said...

salam sis...

Subhanallah..tak sangka sy dah terkena dengan tailor penipu ni...Suami isteri plak tu...cara dan plot-plot cerita kita mmg sama..sy mmg sgt2 kecewa dengan dier yang memalukan perempuan bertudung..sampai hati dier wat macam ni kat sesama islam..doa orang teraniaya ni mmg selalu dimakbulkan..tak tau nak ckp pe lg dgn setiap dolak dalik yang diberi...mmg kena bagi pengajaran dekat org macam ni...

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA