PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Wednesday, May 22, 2013

9DAYS: W-DAY PREP: HIGH BLOOD PRESSURE KERANA MU...

Apa khabar semua??? Cik Anna Alhamdulillah diuji ALLAH dgn stress yg teramat... Tapi masih mampu tersenyum... ^____________^

9 hari lagi... baju nikah masih belum siap beading... maklum la...amatur mcm sy ni memang slow buat keje... Lagi2 sambil melayan running man... alamat nya, makin lambat la siap... hehehe... Sejak menjahit ni, kepala ni makin berdenyut2... 

Ari jumaat tu Cik Anna tak keje... Gi klinik, doktor cakap " tekanan darah sgt tinggi ni cikgu" aik... masa bila plak aku jadi cikgu... kihkihkih... lepas tu doktor suh balik umah, makan ubat dan tido... jangan buat keje... Cik Anna pon balik umah, telan ubat, dan MENJAHIT... arghhh... Cik Anna tak kan boleh tido sebab kepala ni akan ingat kat baju nikah yg tk siap beads lg... Patut la org amik upah jahit beads ni mahal... susah kot... meragut kegembiraan tau...T_______T



Baru siap tempek lace ni... tp ni gambar 2 minggu lepas... Skang dah siap beads.. Tapi Cik Anna ase Cik Anna dah over beads la... berattttttttttttttt sarattttttttttt... Encik Zack pon terkezut tgk... Dia cakap nampak mewah dan mahal baju nikah awak... kikihkih... Cik Anna terover =.=!



Warna baju ni agak malap... Peach Pink... Lace plak warne silver... So Cik Anna g tambah pearl pink dan gold... Tetibe ase mcm nak beli sampin pink utk Encik Zack... Terus jelajah Jalan TAR... kedai pertama yg Cik Anna masuk, KAMDAR... terus berkenan sampin diatas tu... Murah je... RM69.90... beli jela... 



Nampak tak betapa berat dan saratnya... tu belum siap lg tu... mana tak nye sampai penin2 kepala... Sehingga hari ni, kaki baju dah siap beads... Tinggal tangan je... Siap tangan baju boleh buat veil plak... Harap2 sempat la... Tudung pon tak ada lagi ni... waaaaaa.... 




~ SEKIAN~


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Wednesday, May 15, 2013

16DAYS: W-DAY PREP: FRESH FLOWERS... BAJU NIKAH.... VEIL...

Sihat ke??? Cik Anna syukur Alhamdulillah sihat walaupon cuaca kejap panas, kejap hujan... Tapi Allah beri kesihatan yg baik pada Cik Anna... syukur... ^_^

Cik Anna sgt2 suke bunga... masa bincang dgn kakak butik tu, Cik Anna cakap nak pelamin yg penuhhhhhhhhh dengan bunga... ala2 hutan banat gitu.... kakak tu cakap ok blh... Tapi sejak dua menjak ni Cik Anna terpikir dan berkira2 nak buat fresh flowers utk pelamin, bilik tidur dan hand bouquet... 

Cik Anna survey2 la kat mana area KL yg ade jual fresh flowers murah2... upenye kat Petaling Street... Cik Anna dua kali gi Petaling Street semata2 nak jahit tepi veil tau...Punya main jauh gi jahit tepi... Tapi tak penah nampak plak kedai bunga tu... Search kat google dan ramai cakap situ bunga die cantik2 dan murahhhh!!!! Cik Anna mmg teruja la... yihaaa... 

Weng Hoa Flower Boutique
Tu website dia... Cik Anna nak bunga rose, lily, carnation dan macam2 lagi... waaaaaa bestnyeeee... 





Pic credit : Flora By Shayra

Sentuhan shayra ni memang superb... Cik Anna suke gila dgn keje2 dia... nak jadikan sumber inspirasi... ^_^ Nak beli pada dia mmg teringin tapi lebih bermakna kalo buat sendiri kan... 

Cik Anna suke pelamin yg simple, tak perlu kerawang2, cukup la kain2 dan bunge2 je...


Ni serabut dengan tiang tp suke bunga2 die....

Macam ni sweet sgt....


3 hari lepas officemate Cik Anna bagi bunge lavender tau... kecik comel je... Cik Anna tanya dia mana dia beli bunga tu... Dia cakap kat belakang opis je... waaaa... Time lunch tu jgk Cik Anna gi serbu kedai bunga tu... best gilaaaaa...tak yah gi Petaling Street tau... Belakang opis pon ade... So Cik Anna dah survey2 la harga die... Mahal skit dari kat Petaling Street tapi tak pela...

Cik Anna dah bincang dgn Encik Zack, die cakap buat mana yg termampu je... heheheh... tu la nak kire2 budget dulu... Pelamin tu paling kurang nak seribu bunga rose... hahahaha... bestnyaaaaaaa... Tapi Mak tak izinkan... T__T 

Maka nya, kena lupekan pelamin idaman... Hand bouquet dan bilik pengantin je boleh ditaburi bunga2 segar.... waaaaa... berangan je lebih... =.=!

Berkenaan baju nikah... Cik Anna balik kg hari Jumaat... Hari sabtu mak Cik Anna stat jahit baju nikah Cik Anna... Hari ahad nye dah siap...heheh... kasih sayang mak mmg tiada tandingan.. sanggup jahit baju nikah Cik Anna walaupon dia sendiri kurang sihat... Tugas Cik Anna beads la... jenuh tempek2 lace pada baju tu nak bagi naik seri... sebab warne pastel kan... 



Warne nampak tak naikkan...so Cik Anna dah gi beli pearl, sequin, dan lain2 utk menaikkan warne tu... tak sabar nak memeriahkan baju nikah sendiri...hehehe... 

Kisah Veil plak... syukur Alhamdulillah veil utk resepsi dan majlis belah Encik Zack dah siap...


Ni sebelum beads... yg dah beads tggu nanti lepas majlis Cik Anna tunjuk.... Ni belah Encik Zack...


Ni sepatutnya halfmoon tp sebab Cik Anna ni terlebih pandai potong, nah jadi la bersegi2... :p


Apa lagi nak report ye??? Owh Cik Anna start cuti 29/5/13 sampai 4/6/13... Cuti tak lama... Boss tak bagi cuti lelama... huhuhu.... Encik Zack plak cuti sampai 7/6/13... so mungkin Encik Zack akan ikut Cik Anna balik KL... tapi tak boleh dduk rumah sewa Cik Anna... Nanti ade yg kene perambat dgn budak2 umah Cik Anna.... So Cik Anna kena cari hotel untuk Encik Zack... nanti nak cite kat korang pasal 1st honeymoon.... yihaaaa...


Berdebar gila lagi 16 hari... Bayangkan Baju Nikah pon tak siap lagi... Baru terhegeh2 tampal lace... Malam tadi dah siap tampal kat kaki baju... Datang plak osmate borak2, tergendala keje2 Cik Anna... hahahah... Malam ni nak sambung tampal lace kat tangan baju plak... Lepas tu blh la buat beading dgn pantas... nak buat gantung2...





Ya ALLAH permudahkanlah kerja2 hambaMu yg lemah ini... amiiinnnn... 


~ SEKIAN~



KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Tuesday, May 7, 2013

24 DAYS: W-DAY PREP: BAJU NIKAH...


Sihat ke??? Cik Anna Alhamdulillah sihat... gi ngundi tak korang??? hehehe...


Same plak dengan kak Siti kite ni... hehehe...



Berkenaan Baju Nikah... Cik Anna dgn Encik Zack dah setuju nak pakai baju dari butik yg kami booked tu je... Warna Putih suci murni... 


Memang agak vogue baju nikah Cik Anna dan Cik Anna sgt suke.... Tapiiiiiiiiiiii.... mggu lepas Cik Anna terbaca pasal kain meleret ni...hmmm... 

Daripada Ibnu `Umar bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: “Allah tidak melihat kepada orang yang mengheret pakaiannya kerana sombong pada hari kiamat nanti.”

Perempuan diwajibkan melabuhkan pakaian untuk menutup aurat kaki... Tapi jika berlebihan seperti baju kawen, dikhuatiri ade riak dan sombong disitu maka hukumnya HARAM... hmmm Wallahu'alam... 

Kerana Cik Anna was2 sgt, maka Cik Anna buat keputusan untuk tidak pakai baju yg kain meleret... Cik Anna cakap kat mak... Mak cakap beli je kain kosong, mak jahitkan baju kurung biase... Seronok nya hati Cik Anna ALLAH je yg tahu... Cik Anna dgn Encik Zack mmg dah tak kesah lgsung ttg baju kawen... asalkan kami nikah je... tapi bila mak sudi buatkan baju nikah Cik Anna, mmg Cik Anna happy sgt2...

Semalam, balik keje Cik Anna terus gi Jalan TAR cari kain... Bulan lepas masa gi butik pengantin, Cik Anna plan nak pakai peach utk belah Encik Zack, so Cik Anna dah beli la chiffon peach utk buat veil... Tapi last minute Encik Zack tukar plan, belah dia warna Kuning plak... so syg la kain chiffon peach ni...So untuk nikah Cik Anna berusaha bersungguh2 nak cari Baju Melayu siap warne pink peach utk Encik Zack... Alhamdulillah jumpa kat Harrissons... Kain berkilat skit tp rasa nya lembut sgt... harga RM199.00... Mahal betul baju melayu lelaki ye... 

Tengok jam dah pukul 7.20 ptg... Kedai harrissons tu nak tutup dah... Cik Anna kelam la nak cari kain satin utk Cik Anna plak... mujur ada tapi tak sempat beli lagi... ade 2jenis satin... 1 mahal gila... Rm39.80 semeter...tapi kain die sedap sgt... tak jadi beli sebab nak tengok kat kamdar plak.... 

Lepas mak jahit baju kurung nanti, turn Cik Anna plak nak jahit manik bagi baju nikah tu menarik... Sekarang ni tgh buat 3 helai veil dan 1 selendang... selendang ni konon nak pkai time bertandang... tak penah pkai selendang, tetibe nak buat sendiri plak... memang gagah la... Sempat ke pon... arap2 sempat la...

Minggu ni balik kampung lagi... ish makin dekat nak kawen, makin selalu jumpa Encik Zack... tak best betul la... Tapi nak buat macam mana, nak settle hal kawen kena la buat sama2... Tapi fitting baju sanding dan bertandang nanti tak gi same2... baru surprise... hehehhe...

SEKIAN



KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA