PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Wednesday, May 15, 2013

16DAYS: W-DAY PREP: FRESH FLOWERS... BAJU NIKAH.... VEIL...

Sihat ke??? Cik Anna syukur Alhamdulillah sihat walaupon cuaca kejap panas, kejap hujan... Tapi Allah beri kesihatan yg baik pada Cik Anna... syukur... ^_^

Cik Anna sgt2 suke bunga... masa bincang dgn kakak butik tu, Cik Anna cakap nak pelamin yg penuhhhhhhhhh dengan bunga... ala2 hutan banat gitu.... kakak tu cakap ok blh... Tapi sejak dua menjak ni Cik Anna terpikir dan berkira2 nak buat fresh flowers utk pelamin, bilik tidur dan hand bouquet... 

Cik Anna survey2 la kat mana area KL yg ade jual fresh flowers murah2... upenye kat Petaling Street... Cik Anna dua kali gi Petaling Street semata2 nak jahit tepi veil tau...Punya main jauh gi jahit tepi... Tapi tak penah nampak plak kedai bunga tu... Search kat google dan ramai cakap situ bunga die cantik2 dan murahhhh!!!! Cik Anna mmg teruja la... yihaaa... 

Weng Hoa Flower Boutique
Tu website dia... Cik Anna nak bunga rose, lily, carnation dan macam2 lagi... waaaaaa bestnyeeee... 





Pic credit : Flora By Shayra

Sentuhan shayra ni memang superb... Cik Anna suke gila dgn keje2 dia... nak jadikan sumber inspirasi... ^_^ Nak beli pada dia mmg teringin tapi lebih bermakna kalo buat sendiri kan... 

Cik Anna suke pelamin yg simple, tak perlu kerawang2, cukup la kain2 dan bunge2 je...


Ni serabut dengan tiang tp suke bunga2 die....

Macam ni sweet sgt....


3 hari lepas officemate Cik Anna bagi bunge lavender tau... kecik comel je... Cik Anna tanya dia mana dia beli bunga tu... Dia cakap kat belakang opis je... waaaa... Time lunch tu jgk Cik Anna gi serbu kedai bunga tu... best gilaaaaa...tak yah gi Petaling Street tau... Belakang opis pon ade... So Cik Anna dah survey2 la harga die... Mahal skit dari kat Petaling Street tapi tak pela...

Cik Anna dah bincang dgn Encik Zack, die cakap buat mana yg termampu je... heheheh... tu la nak kire2 budget dulu... Pelamin tu paling kurang nak seribu bunga rose... hahahaha... bestnyaaaaaaa... Tapi Mak tak izinkan... T__T 

Maka nya, kena lupekan pelamin idaman... Hand bouquet dan bilik pengantin je boleh ditaburi bunga2 segar.... waaaaa... berangan je lebih... =.=!

Berkenaan baju nikah... Cik Anna balik kg hari Jumaat... Hari sabtu mak Cik Anna stat jahit baju nikah Cik Anna... Hari ahad nye dah siap...heheh... kasih sayang mak mmg tiada tandingan.. sanggup jahit baju nikah Cik Anna walaupon dia sendiri kurang sihat... Tugas Cik Anna beads la... jenuh tempek2 lace pada baju tu nak bagi naik seri... sebab warne pastel kan... 



Warne nampak tak naikkan...so Cik Anna dah gi beli pearl, sequin, dan lain2 utk menaikkan warne tu... tak sabar nak memeriahkan baju nikah sendiri...hehehe... 

Kisah Veil plak... syukur Alhamdulillah veil utk resepsi dan majlis belah Encik Zack dah siap...


Ni sebelum beads... yg dah beads tggu nanti lepas majlis Cik Anna tunjuk.... Ni belah Encik Zack...


Ni sepatutnya halfmoon tp sebab Cik Anna ni terlebih pandai potong, nah jadi la bersegi2... :p


Apa lagi nak report ye??? Owh Cik Anna start cuti 29/5/13 sampai 4/6/13... Cuti tak lama... Boss tak bagi cuti lelama... huhuhu.... Encik Zack plak cuti sampai 7/6/13... so mungkin Encik Zack akan ikut Cik Anna balik KL... tapi tak boleh dduk rumah sewa Cik Anna... Nanti ade yg kene perambat dgn budak2 umah Cik Anna.... So Cik Anna kena cari hotel untuk Encik Zack... nanti nak cite kat korang pasal 1st honeymoon.... yihaaaa...


Berdebar gila lagi 16 hari... Bayangkan Baju Nikah pon tak siap lagi... Baru terhegeh2 tampal lace... Malam tadi dah siap tampal kat kaki baju... Datang plak osmate borak2, tergendala keje2 Cik Anna... hahahah... Malam ni nak sambung tampal lace kat tangan baju plak... Lepas tu blh la buat beading dgn pantas... nak buat gantung2...





Ya ALLAH permudahkanlah kerja2 hambaMu yg lemah ini... amiiinnnn... 


~ SEKIAN~



KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

2 comments:

orked violet @ SYA said...

cantik. ok la kaler tu. nikah mmg nk kaler lembot2 kan.. best2! =)

Hidayah Dayah said...

Sis nk ty,lace sll org bli kt mn ye...blh sp2 bg pndpat

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA