PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Tuesday, May 7, 2013

24 DAYS: W-DAY PREP: BAJU NIKAH...


Sihat ke??? Cik Anna Alhamdulillah sihat... gi ngundi tak korang??? hehehe...


Same plak dengan kak Siti kite ni... hehehe...



Berkenaan Baju Nikah... Cik Anna dgn Encik Zack dah setuju nak pakai baju dari butik yg kami booked tu je... Warna Putih suci murni... 


Memang agak vogue baju nikah Cik Anna dan Cik Anna sgt suke.... Tapiiiiiiiiiiii.... mggu lepas Cik Anna terbaca pasal kain meleret ni...hmmm... 

Daripada Ibnu `Umar bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: “Allah tidak melihat kepada orang yang mengheret pakaiannya kerana sombong pada hari kiamat nanti.”

Perempuan diwajibkan melabuhkan pakaian untuk menutup aurat kaki... Tapi jika berlebihan seperti baju kawen, dikhuatiri ade riak dan sombong disitu maka hukumnya HARAM... hmmm Wallahu'alam... 

Kerana Cik Anna was2 sgt, maka Cik Anna buat keputusan untuk tidak pakai baju yg kain meleret... Cik Anna cakap kat mak... Mak cakap beli je kain kosong, mak jahitkan baju kurung biase... Seronok nya hati Cik Anna ALLAH je yg tahu... Cik Anna dgn Encik Zack mmg dah tak kesah lgsung ttg baju kawen... asalkan kami nikah je... tapi bila mak sudi buatkan baju nikah Cik Anna, mmg Cik Anna happy sgt2...

Semalam, balik keje Cik Anna terus gi Jalan TAR cari kain... Bulan lepas masa gi butik pengantin, Cik Anna plan nak pakai peach utk belah Encik Zack, so Cik Anna dah beli la chiffon peach utk buat veil... Tapi last minute Encik Zack tukar plan, belah dia warna Kuning plak... so syg la kain chiffon peach ni...So untuk nikah Cik Anna berusaha bersungguh2 nak cari Baju Melayu siap warne pink peach utk Encik Zack... Alhamdulillah jumpa kat Harrissons... Kain berkilat skit tp rasa nya lembut sgt... harga RM199.00... Mahal betul baju melayu lelaki ye... 

Tengok jam dah pukul 7.20 ptg... Kedai harrissons tu nak tutup dah... Cik Anna kelam la nak cari kain satin utk Cik Anna plak... mujur ada tapi tak sempat beli lagi... ade 2jenis satin... 1 mahal gila... Rm39.80 semeter...tapi kain die sedap sgt... tak jadi beli sebab nak tengok kat kamdar plak.... 

Lepas mak jahit baju kurung nanti, turn Cik Anna plak nak jahit manik bagi baju nikah tu menarik... Sekarang ni tgh buat 3 helai veil dan 1 selendang... selendang ni konon nak pkai time bertandang... tak penah pkai selendang, tetibe nak buat sendiri plak... memang gagah la... Sempat ke pon... arap2 sempat la...

Minggu ni balik kampung lagi... ish makin dekat nak kawen, makin selalu jumpa Encik Zack... tak best betul la... Tapi nak buat macam mana, nak settle hal kawen kena la buat sama2... Tapi fitting baju sanding dan bertandang nanti tak gi same2... baru surprise... hehehhe...

SEKIAN



KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

3 comments:

CIK PIA said...

auwwww... tak tau la pula pasal kes kain meleret2 ni.. tp, betul, cik pia xsuke kain meleret2 sbb Cik Pia ni kan pendek katik..hehe...

orked violet @ SYA said...

erkk.. xpenah ter-pk pulak psL isu kaen meleret time wedding. huhu

Cik Jelita said...

owh...seb baik mmg tak pernah terfikir nak kain meleret pun. buat susah nak jalan jer t.
Kita nominate cik anna dalam liebster award, tengok link kat sini ye. http://cikjelita899.blogspot.com/2013/05/liebster-award.html

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA