PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Thursday, July 18, 2013

PUISI LUAHAN HATI DAYANA (ISTERI ASHRAF MUSLIM)


Hari ni Cik Anna disogok dengan cerita2 hot perkahwinan ke2 Ashraf Muslim.. Tibe2 hati ini rasa disiat2 dan sedih sgt2... Ashraf Muslim telah pon selamat menikah dengan Sakinah pada 7 Julai lalu di Thailand... Jom baca luahan isi hati Dayana...


Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah


Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...


Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan


Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu


Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah


Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia


Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..


Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan...


Sungguh berat dugaan yg menimpa Kak Dayana ni.. sungguh ALLAH syg pada dia.. Dia cukup bertuah diuji ALLAH dibulan Mulia ni... Semoga kak Dayana tabah menghadapi ujian ini... Jika aku ditempat beliau, sudah tentu air mata darah yg mengalir keluar... Cik Anna doakan kak Dayana menjadi wanita yg kuat dan tabah... Amiiinn... T___T

Poligami memang halal... Setiap lelaki berhak berkahwin lebih dari 1 jika MAMPU... Tapi, melukakan hati insan, merampas kebahagiaan insan, membuat insan itu sedih dan kecewa, HALAL KAH????? 

SEKIAN...


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Monday, July 8, 2013

3HARI 2MALAM YG INDAH....

Apa khabar semua??? Cik Anna harap semua sihat ye... Cik Anna syukur Alhamdulillah sihat... cuma sakit kepala sgt2 sebab nangis yg teramat lama lepas hantar Encik Zack balik... T__________T (sedih lagi..)

Minggu ni Cik Anna tak balik kampung tapi Encik Zack dtg KL...hehe... Hari jumaat Encik Zack sampai KL pukul 9mlm... Cik Anna nak book hotel konon nya... hotel yg betul2 dah memikat hati kecil Cik Anna ni...

Arenaa Star Hotel KL- Honeymoon Suite

Apa yg Cik Anna suke sgt, tgk katil die... bulat ok...romantik je asa... lepas tu Jakuzzi die betul2 sebelah katil... agak2 panas, terjun je dlm jakuzzi tu... owhhh sgt la berkenan... tapi atas masalah teknikal xdapat la Cik Anna tido kat atas katil bulat itu... Gelabah gak tak tau Encik Zack nak tido mana... Last2 Cik Anna yg malu2 kucing gi tanya ketua rumah boleh tak bawak husband masuk umah...tido 2malam... Ketua rumah cakap boleh je...kan dah halal... hehehe... yg halal Cik Anna, yg dorg tu xpe ke... Tapi dorg cakap xpe sebab kami kt umah mmg pesen duduk bilik 24jam kalo xkeje... 

So tido la Encik Zack kt bilik sempit Cik Anna tu... Bilik tu la tempat tido, bilik tu la tempat makan... Malu la nak makan kt ruang tamu kan... nanti budak umah nak kua bilik susah plak... Selama 3hari 2malam tu, macam2 ktorg buat... Gi main bowling la, gi belajar memanah la... gi shopping la... dannnnn Encik Zack belikan Cik Anna scooter Ego S... Allah je yg tau betapa happy nye Cik Anna... ^_________^ (maceh awk)

Selama 2tahun Cik Anna gi keje jalan kaki tau... Walaupon tempat keje dgn umah memang dekat, lebih kurang 15minit berjalan tapi Encik Zack xsanggup dah tgk Cik Anna letih berjalan... Dia risau... So dapat la Cik Anna motor comel tu... Motor tu beli secondhand.. Dari seorang wanita iran yg belajar kt UPM... die beli motor tu bln 11 taun lepas... pakai 3bln n terus beli kereta..so moto tu die tak pakai dah... Alhamdulillah mmg rezeki Cik Anna kan... meh tgk motor nye... tapi memang kaya la org iran ni... Dia beli cash kereta wira SE tu RM16k... huhuhu...






Dah lama Encik Zack survey motor2 ni... Bayangkan ade 1 malam tu, Cik Anna tetibe terjaga pukul 3pagi... Tengok sebelah, Encik Zack tgh belek2 Tab Note.. Cik Anna tanya die, buat apa tu... Dia cakap tgh cari motor... Ya ALLAH... pukul 3pagi masih mencari motor utk Cik Anna... terharu sgt2...

Dalam byk2 motor yg ade kt mudah.my tu, motor ni yg menjadi pilihan Encik Zack...sebab motor ni baru lagi... Mileage pon rendah gila.. 1261 km je... dah macam motor baru... harge pon mampu milik...hehehe... 



Hari sabtu pagi, lepas sarapan roti telur ala kadar Cik Anna ngn Encik Zack naik KTM gi serdang nak jmp owner motor tu... Sampai serdang, dan tak tau nak gi rumah owner tu macam mana... Punye jenuh berjalan tau... Last2 naik bas... sampai la kami kat condo owner tu... Tengok moto siap berbalut lagi seat tu dgn plastik... Memang Cik Anna jatuh hati sgt... Bincang2 smpai ke petang baru settle... 

Lepas Encik Zack bayar, dapat la kami motor ni... terus merempit balik umah... Walhal kami tak tau jalan pulang.. Main redah je tau... life is gamble kan... cehhh... Syukur la selamat sampai... Rasa bahagia sgt... Harga motor ni RM4000... dapat la kurang sikit... 

Cik Anna dah lama tak bawak motor... Ase cuak la jgk... Tapi benda dah ada, nak tak nak kena bawak jugak la... Malam dapat moto tu kami gi main bowling 2game... fuh puas hati... Esok nya Encik Zack dh nak balik... Cik Anna buat nasi ayam.. seronok sgt tgk Encik Zack mkn... macam sedap sgt je... 

Part paling sedih bila hantar Encik Zack balik... hmm... mula cool je... sampai umah, bukak je pintu bilik, dah terasa kesorangan... Terus capai kain pelekat yg Encik Zack pakai utk solat, die saje tgglkan kt umah Cik Anna... Apa lagi, hujan la bilik Cik Anna tu.. Sampai tersengguk2 nangis... hahahah.. Allah je yg tau sedihnya hati ni... 



Kepada Suamiku tersayang... terima kasih belikan sy motor... Sy tak mungkin dapat balas kebaikan awk pada sy... Sy hanya mampu berdoa semoga ALLAH lihat kebaikan awk ni sebagai jalan utk awk ke syurga... Semoga ALLAH suke dgn setiap kebaikan yg awk buat pada isteri awk ni... dan sy akui hanya kebaikan yg awk berikan kepada sy selama kite berkahwin... sy harap segalanya kekal begini hingga akhir hayat sy... Syg awk kerana ALLAH... 


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Monday, July 1, 2013

SEBULAN YG PENUH DGN KASIH SAYANG.... hikhikhik


Pejam celik pejam celik, dah sebulan Cik Anna jadi isteri solehah... (jgn tny isi perut ye...blm ade lg) selepas selesai majlis kawen ni, rasa tenang sgt2... kepala otak ni rasa ringan sgt... Dulu tiap malam susah nak tido, otak ni tak benti2 memikir... Tapi sekarang, Ya ALLAH syukur sgt2, rasa tenang nye hati ni, rasa ringan nye kepala ni... Encik Zack pon cakap mcm tu...

Buat masa ni Cik Anna dan Encik Zack PJJ.. sorg kt perak, sorg kt KL... tiap ujung mggu Cik Anna akan balik Perak.. tak boleh benti keje lagi, nak kumpul duit gi sabah bln 10 ni...hehehe... Ikutkan hati nak benti keje je dah ni... Tapi pikir masa depan, biar la kami berkorban... hukhukhuk...

Selama sebulan bergelar isteri ni, Cik Anna rasa bunge2 sgt... Walaupon kadang2 terlanjur perbuatan lupe mintak izin suami bila nak kemana2... yela bila PJJ ni korg akn rasa mcm bujang je... smpai lupe diri tu dh bersuami... Tanggungjawap sebagai isteri pon blm Cik Anna rasa.. Masak ke, basuhkan baju die ke, ironkan baju die ke, ape ke semua blm rasa... Tapi kalo setakat balik umah mak, die mengada mintak air milo ais tengah2 malam tu, mmg dah rasa... bebel2 kejap kat die sbb isau minum manis dan ais tgh malam kan... 

Ape yg best bila PJJ ni??? Bkn Cik Anna nak pon PJJ ni... dah ade suami buat ape jadi bujangkan... Tapi semua ade hikmah... Tapi saat berjumpa suami lepas 5ari berpisah, tu yg xkan boleh digambarkan... dan saat berpisah sementara itu juga tak dapat digambarkan... Sedih dan gembira tu berbaloi... Bila jumpa, kami gunakan masa tu semaksimum mungkin utk bermesra, luahan perasaan, tunjuk kasih syg, dan tak lupe utk family jgk... Dah ade suami tak bermakna blm abaikan family kan... 

^_______________^

Happy sgt ALLAH beri suami yg terbaik utk Cik Anna... TQ ALLAH... 








YA ALLAH... aku bersyukur padaMU kerana menemukan aku dgn seorang lelaki yg baik akhlaknya, yg sgt penyayang, penyabar, dan yg sentiase mengingatkan aku padaMU... 

YA RAHIM... Kau panjangkanlah umur suamiku ini.. Kau sayangilah suamiku ini seperti mana dia menyayangiku... Kau berikanlah hidayah dan rahmatMU kepadanya.. Kau berikanlah kesihatan yg baik kepadanya, rezeki yg tidak putus2, kesabaran yg tinggi dan segala kebaikan kepadanya... 

YA RAHMAN... Kau panjangkanlah jodoh kami yg telah Kau aturkan ini.. Kau semarakkanlah rumahtangga kami dengan kasih sayang yg tiada belah bagi... Kau dekatkan kami denganMU, ikhlaskan hati kami kerana MU YA ALLAH... Kau kurniakanlah kami anak2 yg soleh dan solehah, yg mendirikan solat, yg menegakkan agamaMU, yg berilmu dan beramal soleh...

Semoga hubungan halal ini diberkati ALLAH dan kekal hingga ke syurga... 

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN...


I LOVE U KERANA ALLAH, MOHAMMAD ZAKARIYYA...


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA