PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Monday, July 8, 2013

3HARI 2MALAM YG INDAH....

Apa khabar semua??? Cik Anna harap semua sihat ye... Cik Anna syukur Alhamdulillah sihat... cuma sakit kepala sgt2 sebab nangis yg teramat lama lepas hantar Encik Zack balik... T__________T (sedih lagi..)

Minggu ni Cik Anna tak balik kampung tapi Encik Zack dtg KL...hehe... Hari jumaat Encik Zack sampai KL pukul 9mlm... Cik Anna nak book hotel konon nya... hotel yg betul2 dah memikat hati kecil Cik Anna ni...

Arenaa Star Hotel KL- Honeymoon Suite

Apa yg Cik Anna suke sgt, tgk katil die... bulat ok...romantik je asa... lepas tu Jakuzzi die betul2 sebelah katil... agak2 panas, terjun je dlm jakuzzi tu... owhhh sgt la berkenan... tapi atas masalah teknikal xdapat la Cik Anna tido kat atas katil bulat itu... Gelabah gak tak tau Encik Zack nak tido mana... Last2 Cik Anna yg malu2 kucing gi tanya ketua rumah boleh tak bawak husband masuk umah...tido 2malam... Ketua rumah cakap boleh je...kan dah halal... hehehe... yg halal Cik Anna, yg dorg tu xpe ke... Tapi dorg cakap xpe sebab kami kt umah mmg pesen duduk bilik 24jam kalo xkeje... 

So tido la Encik Zack kt bilik sempit Cik Anna tu... Bilik tu la tempat tido, bilik tu la tempat makan... Malu la nak makan kt ruang tamu kan... nanti budak umah nak kua bilik susah plak... Selama 3hari 2malam tu, macam2 ktorg buat... Gi main bowling la, gi belajar memanah la... gi shopping la... dannnnn Encik Zack belikan Cik Anna scooter Ego S... Allah je yg tau betapa happy nye Cik Anna... ^_________^ (maceh awk)

Selama 2tahun Cik Anna gi keje jalan kaki tau... Walaupon tempat keje dgn umah memang dekat, lebih kurang 15minit berjalan tapi Encik Zack xsanggup dah tgk Cik Anna letih berjalan... Dia risau... So dapat la Cik Anna motor comel tu... Motor tu beli secondhand.. Dari seorang wanita iran yg belajar kt UPM... die beli motor tu bln 11 taun lepas... pakai 3bln n terus beli kereta..so moto tu die tak pakai dah... Alhamdulillah mmg rezeki Cik Anna kan... meh tgk motor nye... tapi memang kaya la org iran ni... Dia beli cash kereta wira SE tu RM16k... huhuhu...






Dah lama Encik Zack survey motor2 ni... Bayangkan ade 1 malam tu, Cik Anna tetibe terjaga pukul 3pagi... Tengok sebelah, Encik Zack tgh belek2 Tab Note.. Cik Anna tanya die, buat apa tu... Dia cakap tgh cari motor... Ya ALLAH... pukul 3pagi masih mencari motor utk Cik Anna... terharu sgt2...

Dalam byk2 motor yg ade kt mudah.my tu, motor ni yg menjadi pilihan Encik Zack...sebab motor ni baru lagi... Mileage pon rendah gila.. 1261 km je... dah macam motor baru... harge pon mampu milik...hehehe... 



Hari sabtu pagi, lepas sarapan roti telur ala kadar Cik Anna ngn Encik Zack naik KTM gi serdang nak jmp owner motor tu... Sampai serdang, dan tak tau nak gi rumah owner tu macam mana... Punye jenuh berjalan tau... Last2 naik bas... sampai la kami kat condo owner tu... Tengok moto siap berbalut lagi seat tu dgn plastik... Memang Cik Anna jatuh hati sgt... Bincang2 smpai ke petang baru settle... 

Lepas Encik Zack bayar, dapat la kami motor ni... terus merempit balik umah... Walhal kami tak tau jalan pulang.. Main redah je tau... life is gamble kan... cehhh... Syukur la selamat sampai... Rasa bahagia sgt... Harga motor ni RM4000... dapat la kurang sikit... 

Cik Anna dah lama tak bawak motor... Ase cuak la jgk... Tapi benda dah ada, nak tak nak kena bawak jugak la... Malam dapat moto tu kami gi main bowling 2game... fuh puas hati... Esok nya Encik Zack dh nak balik... Cik Anna buat nasi ayam.. seronok sgt tgk Encik Zack mkn... macam sedap sgt je... 

Part paling sedih bila hantar Encik Zack balik... hmm... mula cool je... sampai umah, bukak je pintu bilik, dah terasa kesorangan... Terus capai kain pelekat yg Encik Zack pakai utk solat, die saje tgglkan kt umah Cik Anna... Apa lagi, hujan la bilik Cik Anna tu.. Sampai tersengguk2 nangis... hahahah.. Allah je yg tau sedihnya hati ni... 



Kepada Suamiku tersayang... terima kasih belikan sy motor... Sy tak mungkin dapat balas kebaikan awk pada sy... Sy hanya mampu berdoa semoga ALLAH lihat kebaikan awk ni sebagai jalan utk awk ke syurga... Semoga ALLAH suke dgn setiap kebaikan yg awk buat pada isteri awk ni... dan sy akui hanya kebaikan yg awk berikan kepada sy selama kite berkahwin... sy harap segalanya kekal begini hingga akhir hayat sy... Syg awk kerana ALLAH... 


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

2 comments:

Diyana said...

bawak motor lek lok... jgn nak rempit2 plak ye puan anna... hehehe

biasa laa tu PJJ kan.. klu x hujan tu mmg xsah... sabar lah.. 1 hari ada laa rezeki nak duduk together2, inshaaAllah

SFaezah said...

kite yg baca pon terasa sedihnya..hati2 bwak motor..bahaya..simpan handbag elok2 :)

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA