PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Wednesday, October 16, 2013

PERCUTIAN BAJET KE SABAH - PART 2

Holla... syok ke raya semalam? Cik Anna bab2 raya ni memang syok abiss... Dapat berkumpul 1family... tapi lagi best masa zaman kanak2, masa adik beradik semua bujang2... tak terhingga syok nye... sekarang, semua dh ada family, lain la rasa nya... 

Ok nak sambung kisah Percutian Bajet Ke Sabah - Part 1  

5/10/13- Cik Anna bertolak dari rumah abg kpd Encik Zack kat Sri petaling... dia tolong hantar ke LCCT... Cik Anna dah check in awal2 kat rumah, so tak dela terkejar2 kan... sampai airport relax je... 

muka maintain kembang... ni baru 3bulan baby dlm perut...huhu...

Cik Anna risau sebenarnya nak naik flight, takut muntah ke pening ke... tapi syukur Alhamdulillah ok je.. sedap tidur smpai la mendarat di KK... teruk2... Sampai je airport KKIA Terminal 2, Cik Anna dan Encik Zack terus ke kaunter teksi... Utk makluman semua hotel yg Cik Anna book tu dekat Kampung Air... Memang tempat strategik la... Tambang teksi ke kampung air ni memang cekik darah ok... RM30 dorg sebat... perjalanan dr KKIA ke Kg Air hanya 10minit je kot... Tapi sebagai pelancong, kena redha jela... lagi pon masa ni Cik Anna dah letih dan lapar, so tak kesah la bayar berapa pon asalkan selamat sampai hotel...

Sampai je Hotel Traveller, kami check in... just bagitau nama je...dorg tak de nak tgk baucer book dr Agoda tu pon... Check in pon xsampai 5minit... Plak tu hotel ni ade lif... Cik Anna memang tak gemo naik tangga ok... huhuhu... Hotel ni berdekatan dgn maybank, kedai2 makan, pasar malam, tempat teksi sebelah hotel je, kedai runcit, klinik, stesen minyak, shopping complex, eh memang semua dekat la... 

Keadaan bilik memang sadis sebab sempit... Tapi Cik Anna rasa selesa je... Tandas bersih, bilik kemas, TAPI TAK DE ARAH KIBLAT... kena cari sendiri la...huhu... Dari pintu masuk, jalan 2langkah terus ke pintu tandas, jalan 5langkah terus ke katil... hahahha... boleh bayangkan sempit nye... DAN tak ada tingkap ye... tapi bilik tak berbau.. mungkin sbb ade penyedut udara jadah tu... bilik ni kalo utk tidur je OK la...

Hotel Traveller Cik Anna bagi 4 drp 5 bintang... 



Bila dah masuk bilik, Cik Anna memang malas dah nak kua... Encik Zack jela kua gi cari makan... Lama tau dia gi beli makan... Bawak balik nasi ayam penyet... harga RM9.90 ok... bapak mahal... tapi ayam die punye main besoooooo... nasi banyakkkk... rasa sedappppp... puas hati la... Malam tu plak kami makan nasi ayam penyet ni lagi... hehehe.. 

Hari pertama ni kami tak kemana pon... rehat2 je... Dalam bilik tu kami laki bini dok buat bajet utk hari2 seterusnya... Utk hari kedua kami planning nak ke Pulau.. 

Baca review blogger2 yg penah gi sabah, semua kata syok gi pulau manukan, pulau mamutik, pulau sapi... Cik Anna pon nak gi gak la... Dah lama tak naik bot.. dulu masa belajar kat sabah, memang selalu naik bot dr Labuan gi Sipitang... syokkkk...

Nasihat Cik Anna sebelum gi pulau ni, sila beli makanan banyak2 supaya tak kebuluran di pulau itu...huhuh... Nanti Cik Anna sambung Part 3 utk hari kedua ye...


Perbelanjaan Hari Pertama:

Tambang Teksi : RM30
Makan2              : RM22.80

TOTAL      : RM52.80


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

2 comments:

Anonymous said...

klu melancong ke kota kinabalu.. better jgn naik teksi cuz dorg letak harga ikut suka hati dorg... lebih baik sewa kereta.

Sky8Men said...

uit.,...budak umskal jgk ke ni...tahun bile..mcm knl je..huhu

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA