PEMINAT CIK ANNA NI... ^_^

EXCHANGE LINK JOM!!!

Sunday, October 11, 2015

CUTI-CUTI LANGKAWI 2015 (PART 2)

PART 1 (HERE)
Episode lepas panjang sangat mukadimahnya.. Hari ni baru boleh cerita part 2 day 1.. 
Cik Anna kalo nak berjalan, beg pakaian mesti siapkan awal2.. Tak suke buat last minute.. Bukan apa, takut ade yg tak cukup nanti.. Lagi 1, bila bawak anak bercuti ni, kain baju die diapers dia kena cukup.. Makanya, rasa nak bawak 1 almari je.. hahaha.. 
Akhirnya 1luggage besar baju Cik Anna dan Encik ZacK, 1luggage kecik baju Umar Mujahid dan 1 beg sandang dan 1 cooler bag Umar Mujahid.. Flight Cik Anna 13/9/15 hari Ahad jam 10.15pagi dr KLIA.. Cik Anna sampai KL hari Sabtu.. tido rumah kawan Encik Zack yg sama2 ke Langkawi dgn kami.. Nama nya Memem, isterinya Yana dan anaknya Aireen..  Ulang siaran: Harga tiket MAS 4dewasa, 2bayi RM564

13/9/15 Ahad ; 10.15 pagi
Sampai la kami di KLIA dihantar oleh jiran Memem.. Kami sampai pukul 9pagi lebih kurang.. Terus check in kat kiosk MAS.. Settle check in beg semua, kami tangkap2 gambar laaaaa.... 








Seingat Cik Anna, masa tahun 2012, tak boleh tangkap gambar lepas turun flight tau.. Sekarang dah boleh plak... ish2... 

Semasa dlm flight, Umar Mujahid tak nak tido.. Dia jakun tgk screen tv kat kerusi dpn.. Cik Anna pon xsangka flight MAS ade tv... Domestic je pon... Org kata masa nak terbang kena susukan baby, supaya telinga dia tak bingit.. Tapi Umar Mujahid tak nak.. Dia nak main tekan2 skrin tv tu.. Cik Anna dah risau dah.. Tapi Alhamdulillah ok je die.. Dah nak sampai langkawi baru dia nak susu dan tido... 

Flight ke Langkawi ambil masa 55minit je.. Sekejap je kan.. Dlm MAS dorg bagi air dan snack je.. tak ada makanan berat... 

11.10pagi Cik Anna dan rombongan selamat mendarat... Alhandulillah... Dah lama tak sampai langkawi... Jakun sikit... 

Homestay yg Cik Anna duduk ni best, Homestay Kak Ani.. Cik Anna rekemen sgt2.. Pakej homestay 2bilik sekali dgn kereta avanza.. RM650 je!! MURAH beb... 





Kereta avanza Kak Ani dan siap2 parking kat airport.. Kami sampai je, terus serbu kereta.. Mulakan perjalanan dgn hati riang gembira.. 

Sila lihat tentatif yg Cik Anna buat...



Mengikut tentatif kami patutnya pegi makan dulu, tapi sebab kesian anak2 kecil letih, kami terus check in homestay dulu.. Cadangnya lepas solat zohor baru keluar... 

Dgn menggunakan maps, kami mencari homestay Kak Ani di Ulu Melaka, Langkawi... Senang je nak cari homestay Kak Ani ni... Alhamdulillah homestay kami diupgrade kpd 3bilik dgn harga yg sama.. Kelengkapan rumah mmg lengkap.. Ada mesin basuh, ade tempat jemur kain, ade dapur masak, cerek air, bilik aircond, meja makan, peti ais, pinggan mangkuk, sudu, periuk, cawan, tv, sofa, semua ada.. Tak rasa macam homestay tp rasa macam rumah sendiri... Tu yg sampai sekarang rasa rinduuuu sgt dgn Langkawi...

Lepas rehat2 dan kebetulan tak ada elektrik kat homestay, kami bergerak utk isi perut.. Destinasi kami yg pertama ialah LAMAN PADI... Walaupon rumah Cik Anna keliling sawah padi, tapi nak jgk pegi makan kat Laman Padi tu.. Blogger lain kata sedap... Kita try la kan... 

Restoran Sea Shells di Laman Padi..



Sumber: kisahtatie.com

Sumber: Kisahtatie.com

Kami pilih Nasi Kukus Kambing 2pax dan Nasi Kukus Ayam 2pax, air apa tak ingat... TOTAL RM86... Alhamdulillah sedap...

Selepas kenyang, kami meneruskan destinasi ke Underwater World Langkawi!!! Yeayyyy... 

Bayaran masuk Underwater World Langkawi utk Dewasa RM30 dan bayi bawah 3tahun FREE!! Government rate RM24 tp limit 2org je.. Total masuk Underwater World RM108 untuk 4org dewasa... Masuk la kami dgn gembiranya... 

Teruja tengok fishes...

Pinguuuu..


Alhamdulillah... seronok sgt2 bawa Umar Mujahid tengok hidupan laut... Kebetulan kami sampai tu ada show anjing laut... Ade bagi Pingu makan.,, Comel sgt2... Waktu makan haiwan2 ni 2.30ptg dan 3ptg rasa nya.... Puas hati dapat pegi Underwater World Langkawi....

Keluar dari Underwater World korang akan lalu Coco Valley... Beli coklat laaaa... Tapi Cik Anna tak beli... Survey2 harga je... 





Letih bawak Umar Mujahid tengok ikan... Kita balik homestay, berehat... Bayangkan kami 3 beranak terlelap lama tau... Punya la letih... Pukul 9 malam baru keluar cari makan.... Perut keroncong tak hingat,,, Destinasi kami makan malam di Pantai Cenang... Kedai Seafood Restoran Haji Ramli... Kami ber4 order Nasi putih, Ikan masak 3 rasa, Ayam goreng kunyit, Sotong goreng tepung, sayur kailan ikan masin, apa tah lagi dah lupa... Total RM100++

GAMBO MAKANAN HILANG


Makanan boleh la... sedapppp... Nak rekemen tak berani sebab tekak lain2... Bagi tekak Cik Anna yg makan apa aje tolak kayu n batu je, mmg tak leh lawan la korg... hehehe... 

OK SAMPAI SINI JE DULU... nanti sambung Part 3 Day 2... 



*****************************************

TEMPAHAN BUSY BOOK DIBUKA!!
















TEMPAHAN BOLEH DIBUAT MELALUI :

FACEBOOK: www.facebook.com/nmy88 @ Nurfarhana Mohamed Yusop

WHATSAPP: 019-315 8857 ANNA

JOM HADIAHKAN ANAK ANDA BUSY BOOK!!


KEBAHAGIAAN RUMAHTANGGA BERMULA DARI BILIK TIDUR

0 comments:

Post a Comment

SEBARANG PERTANYAAN..BOLEH TINGGALKAN DISINI...SAYA AKAN BALAS SECEPAT MUNGKIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Second Baby

baby development
 
Copyright@ HAK MILIK CIK ANNA JAMU SUSUK DARA